Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Reportaže


/ :

10. natečaj za najboljše ljubezensko pismo med mladimi

Pisanje pisem velja za skoraj izumrlo umetnost, vendar ne za naše dijake oz. dijakinje. Letos so se z veseljem, čeprav v malo manjšem številu, udeležili 10. natečaja za najboljše pismo med mladimi v Republiki Sloveniji, ki ga je razpisalo Kulturno društvo Josipine Turnograjske v sodelovanju z Občino Preddvor in Zavodom za turizem Preddvor. Letošnja tema natečaja je bila ljubezen (do) miru. Sklepna prireditev natečaja s podelitvijo priznanj in nagrad je potekala 17. oktobra 2021 v Preddvoru.

Dijakinje različnih smeri srednješolskega izobraževanja na BC Naklo so s pomočjo mentorice, profesorice slovenščine Špele Camlek, ustvarile zelo zanimiva in raznolika pisma. Vse sodelujoče so prejele priznanja za sodelovanje, posebno priznanje za svoj prispevek pa je prejela dijakinja Manca Lepoša iz 3M razreda, ki se je v kategoriji srednja šola uvrstila na odlično 10. mesto. Manci iskreno čestitamo!

Več si o rezultatih natečaja lahko preberete na spletni strani Kulturnega društva Josipine Turnograjske – https://www.kdjt.si/novice/rezultati-natecaja-za-najboljse-ljubezensko-pismo-v-sloveniji-za-leto-2021.