Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Pozdrav pomladi


PodvigInovativna pedagogika | Trajnostna mobilnost | Likovna razstave izven BC Naklo |Pozdrav pomladi
ŠOLSKO LETO 2020/21


Prireditev Pozdrav pomladi smo v letošnjem šolskem letu pripravili virtualno. Obeležili smo materinski dan, dan zemlje, dan žena in gregorjevo. Celotno sceno, idejo, pripravo besedila, likovno predlogo, snemanje in montažo so pripravili dijaki prvih dveh letnikov gimnazije (1. L in 1. M). Film se je predvajal celotni šoli pred predstavitvijo projektnih nalog. Ni treba posebej poudarjati, da je priprava take prireditve več kot podjetno dejanje, saj človek sam ne more narediti veliko.

ŠOLSKO LETO 2019/20


Pozdrav pomladi

V šolskem letu 2019/20 smo prav tako načrtovali kulturni dogodek – pozdrav pomladi, ki bi ga v celoti pripravili dijaki 1. letnikov gimnazije. Tako bi v marcu obeležili dan žena, gregorjevo, materinski dan in zaključni izpit nižjih poklicnih programov. V korona letu 2019/20 smo načrtovali program, kjer bi se predstavila tudi dijaška podjetja v okviru projekta JA SLOVENIJA. Izbrali smo programske točke, razdeli smo delo po skupinah in oblikovali vabilo. Potem smo ostali doma. Tako  kot dokaz našemu delu lahko priložimo le vabilo. Novo kulturno prireditev bomo izvedli v šolskem letu 2020/21, kakor bodo razmere dopuščale.

ŠOLSKO LETO 2018/19


Pozdrav pomladi

Pozdrav pomladi je prireditev, ki jo v marcu pripravljajo dijaki prvih letnikov gimnazijskega programa. To nalogo smo vključili v projekt PODVIG – uvajanje podjetnosti v gimnazije. Celotno delo – priprava in izvedba koncerta je bilo njihovo samostojno delo. Z dijaki smo določili, katere so naloge za pripravo koncerta, kaj najraje počnejo in kaj bodo njihove naloge. Naloge za pripravo koncerta so priprava in pospravljanje dvorane, ozvočenje, oblikovanje letakov - vabil, plakatov, oglaševanje po socialnih omrežjih, priprava kulturnega programa, povezovanje.  Prireditev je bila izvedena 23.3.2019.

Z dijaki smo določili akcijski načrt, opredelili prednostne naloge, časovni razpored nalog in se lotili dela.  Sami so oblikovali vabilo in koncertni list, programske točke, sami so povezovali program. Prireditev je čudovito uspela.

Tako smo v marcu obeležili dan žena, materinski dan, dan pomladi in zaključni izpit pomočnikov v biotehniki in oskrbi. Dvoletni program je imel ob tem zaključne izpite, kulturni program zanje pa so pripravili gimnazijci.

Tako smo v duhu dijaki za dijake združili moči in bomo s tem konceptom priprave pomladnega koncerta tudi nadaljevali.

 

Kaj so nam povedali dijaki:

Na koncertu sem bila povezovalka programa. V tem uživam, upam, da bom še kdaj lahko imela tako priložnost.    Nika, 1.L

Sem baletnik. Prvič v štirih letih sem nastopil na prireditvi v šoli. Gledalci so najino točko zelo lepo sprejeli. Tadej, 4.N

Zelo sem počaščena, da so dijaki pripravili tako lep koncert ob zaključku šolanja mojega sina v nižjem poklicnem programu. Marija, mati pomočnika v biotehniki in oskrbi