Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Moja stran Mojstrane


Moja stran Mojstrane

Dijakinja Lara Prusnik, 3. N, se je udeležila projekta Osnovne šole 16. decembra Mojstrana, ki je letošnje šolsko leto pričela s projektom Moja stran Mojstrane.

V šolskem letu 2018/2019 so učenci turističnega krožka spoznavali kulturno in naravno dediščino domačega kraja in pripravili učno pot po Mojstrani, ki so nam jo predstavili 23. 10. na regijskem Unesco srečanju.

Pot se je pričela in končala pred Slovenskim planinskim muzejem. Udeleženci smo dobili zgibanko z zemljevidom poti ter komplet nalepk, ki smo jih ob vsakem postanku nalepili na zemljevid. Na krožni poti je osem postankov. Spoznali smo začetke Slovenskega planinskega muzeja, na Trgu olimpijcev smo lahko prešteli vse olimpijce iz Mojstrane, slišali smo nekaj o čebelarjenju, romarskem turizmu in razvoju modernega turizma. Med potjo pa so nam povedali kar nekaj legend in anekdot, povezanih z Mojstrano.

Za konec smo si v Slovenskem planinskem muzeju ogledali še film o slovenskem gorništvu, nato pa smo z velikim zanimanjem raziskali muzej, ki navdušuje s svojo interaktivnostjo.

 

Janja Čenčič Gartner,

Unesco koordinatorka na BC Naklo