Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

SVEČANA PODELITEV DIPLOM DIPLOMANTKAM IN DIPLOMANTOM VIŠJE STROKOVNE ŠOLE, četrtek, 9. marec 2023

V eni od svojih pesmi je Tone Pavček zapisal, 
da sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne pod palcem skrit zaklad.
Sreča je, ko se delo dobro opravi.
In ko imaš nekoga rad. 

Da, sreča je tudi, ko se delo dobro opravi. Diplomantkam in diplomantom Višje strokovne šole BC Naklo je to uspelo in so za skrbno opravljeno delo v četrtek, 9. marca 2023 prejeli diplomske listine. Podelitev diplomskih listin je svečan dogodek, čas za praznovanje. Na diplomante smo poleg njihovih svojcev ponosni tudi vsi mentorji, vodstvo in sodelavci Višje strokovne šole. 

V letu 2022 smo imeli 33 diplomantov. 22 diplomantk in 11 diplomantov je izdelalo svoje naloge pod mentorstvom 17 različnih mentorjev predavateljev in 14 mentorjev iz podjetij. Slednje nas še posebej veseli, saj so tako diplome res praktično uporabne. Naloge so bile zagovarjane v treh študijskih programih:

  • 15 v Upravljanju podeželja in krajine
  • 14 v Naravovarstvu
  • 4 v Hortikulturi.

Diplomante so na trg dela s spodbudnimi besedami pospremili župan Občine Naklo g. Ivan Meglič, direktor Biotehniškega centra Naklo dr. Marijan Pogačnik, ravnateljica VSŠ Biotehniškega centra Naklo ga. Irena Gril in predstavnica alumni kluba ga. Katja Kotnik. Program sta povezovala študenta Saša Rupar in Tilen Gubanc. Za prijetno glasbo in vzdušje sta poskrbela Eva Pogorelec in Andrej Lobanov. Prostor je s študentkami aranžirala dr. Sabina Šegula, pogostitev pa so pripravili v živilskih delavnicah BC Naklo dijaki in študenti pod mentorstvom Tatjane Šubic in Mirana Ahčina. 

Zahvala mentorjem, mentorjem iz podjetij, predavateljem, inštruktorjem, labolatorantom, referentkam, knjižničarjem in podpornim službam, ki so študente v času višješolskega študija pripeljali do želenega cilja. 

Drage diplomantke. dragi diplomanti, iskrene čestitke ob zaključenem šolanju. Želimo si, da tudi po končanem študiju ohranite stik z BC Naklo, predavatelji, sošolkami in sošolci. Izkoristite lahko številne priložnosti tako za poglabljanje kot posodabljanje obstoječega znanja in razširjanje poslovnih vezi. Ena od oblik sodelovanja je vključitev v alumni klub, ki ga poznamo pod imenom klub diplomantov. Na šoli pa v okviru Kompetenčno-kariernega središča (oz. CCC) izvajamo tudi različne obštudijske dejavnosti, ki pa so za diplomante tudi poštudijske.