Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

Skupina dijakinj iz naravovarstvene smeri se udeležuje 16. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma

V letošnjem šolskem letu 2018/19 se skupina dijakinj iz 3. letnika programa naravovarstveni tehnik (Pia Golob, Nina Hafner, Maša Lesjak, Klementina Rakovec in Ana Teran) udeležuje festivala Več znanja za več turizma na temo TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA. Turistični spominki so že od nekdaj spremljevalci turizma, njihov nabor pa pomembno dopolnilo turistične ponudbe. Predstavljajo deželo ter vzbujajo spomine in občutke. Njihova zamisel se je porodila iz motivov bogate slovenske naravne, kulturne, tehniške, kulinarične in druge dediščine. Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu NATOUR Alpe-Adria (30.1.2019).
Z dijakinjami smo se posvetile iskanju najprimernejšega spominka za občino Naklo in našle rešitev v izdelavi namizne igre Potep po Naklem, v okviru katere se igralci z zelo posebnimi figuricami sprehajajo po zemljevidu občine Naklo z vrisanimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi. Na poti jih doletijo najrazličnejše prigode. Izhajale smo iz naravovarstvene usmeritve in vključile tudi točko Nakelska Sava - naši šoli najbližje območje, zaščiteno v okviru Nature 2000, saj želimo širšo javnost ozaveščati o varovanju vodnih habitatov. 
V priponki si lahko ogledate pisno nalogo z opisom snovanja ter promocijski spot, ki je nastal na isto temo. 

Dijaki lahko med svoje navijače delijo spodnjo povezavo, ki jih bo usmerila neposredno na glasovanje: https://www.facebook.com/vpchifi/app/311639756151785/ (zaporedna številka 24).

Glasujete lahko enkrat na dan s svojim Facebook profilom. Glasovanje se zaključi 30.1.2019 ob 17.00 uri.

*Glasovanje je mogoče le preko računalnika, saj podjetje Facebook Inc. zaradi varnosti uporabnikov onemogoča glasovanje preko mobilnih naprav.

 

Vabljeni na Potep po Naklem. 

Zapisala mentorica Tina Križnar