Novice naklo


/ Novice: Splošne

KONFERENCA VERTICAL PLANT LIFE / ZELENE STENE 5.10.2017

VABLJENI
V mesecu oktobru, 5.10.2017 na Biotehniškem centru Naklo poteka zaključna konferenca mednarodnega projekta Vertical Plant Life oz. Vertikalne ozelenitve.

Program konference, prijavni obrazec, opis govorcev in projekta najdete na:
slovenska povezava: 
https://konferencaverticalplantlifebcnaklo.wordpress.com/ 
angleška povezava: 
https://verticalplantlifeconferencebcnaklo.wordpress.com/ 

Program konference obsega predstavitev projekta in njegovih rezultatov na področju izobraževanja za vzdrževanje in izgradnjo zelenih sten, ključne govorce, predstavnike podjetij ter praktično predstavitev notranje in zunanje zelene stene v Biotehniškem centru Naklo. Strokovnjaki bodo združili svoja mnenja v diskusiji, odgovarjali na vprašanja in približali pomen zelene infrastrukture na okrogli mizi konference.

Z izgradnjo in vzdrževanjem zelenih sten, kamor zasajamo okrasne in užitne rastline, pomembno vplivamo na kakovost življenja predvsem v urbanih območjih. Zelene stene imajo trajnostno pozitiven vpliv na življenje prebivalcev in drugih živih bitij in bi morale biti sestavni del ukrepov strategij zelene infrastrukture. Bivalna prihodnost urbanega prebivalstva se sooča z okoljskimi in prostorskimi problemi. Izgradnja zelenih sten je ena od rešitev, ki ustvarja pogoje za uravnoteženo sobivanje sodobnega človeka z naravo.