Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

Katja Podjed, odlično 8. mesto na Euroskillsu

V ponedeljek  zvečer smo se polni veselja  vrnili iz Gothenburga. Bila je neponovljiva izkušnja, ob tako velikem številu tekmovalcev, tekmovalni napetosti in čudoviti organizaciji smo ponosni da smo bili del slovenske reprezentance Sloskills in osvojili do sedaj najboljše slovensko mesto na cvetličarskem tekmovanju Euroskills. V treh dneh tekomovanja in enem dnevu priprav je morala Katja izdelati 6 cvetličnih izdelkov, kateri v naprej niso bili znani. Pomerila se je med 14 tekmovalci iz Europe in Koreje. Zlato je šlo v roke Finski mladi cvetličarki, srebro angležinji, bron pa madžarski cvetličarki. Ni enostavno delati pod budnim očesom neprizanesljivih sodnikov, ki samo spremljajo kako izdeluješ. Tako ti lahko že manjša napaka odnese veliko število točk. Ampak s tem dokažeš sebi in slovenskem narodu, da se lahko z vztrajnostjo, močnim intiziazmon in z zaupanjem samega sebe poseči na 8. mesto med močno evropsko konkurenco. S tem rezlutatom smo zelo ponosni in Katja je za nas velika zmagovalka.

KATJA PODJED: ˝Euroskills je bila moja do sedaj najboljša izkušnja, saj sem izpopolnila svoje znanje, izmenjala izkušnje ter spoznala veliko novih ljudi.  Z vso energijo, veliko konkurenco in z znanjem sem prišla na odlično 8. mesto. Vem da sem dala vse iz sebe, saj sem vložila vso energijo v priprave in tako  presenetila sama sebe da sem prišla tako daleč. Zahvaljujem se moji mentorici Sonji Jerič Štefe da mi je nudila veliko  strokovnih priprav in verjela vame,  ter sodniku Marjanu Planinšku da se je potegoval za moj znanje.

Prve besede po zaključku tekmovanja, ki jih je z velikim navdušenjem povedala Katja: ˝Z vso energijo, veliko konkurenco in z znanjem sem prišla na odlično 8. Mesto.˝

Pripravila: Sonja Jerič