Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


Viktorija v družbi dijakinj in ravnateljice iz gospodnijske šole (Landwirtschafltiche Fachschule Drauhofen)
/ :

Izmenjava dijakinj z Avstrijsko Koroško

V okviru projekta z naslovom Na skupni poti že vrsto let sodelujemo z gospodinjskimi šolami  Landwirtschaftliche Fachschule Ehrental in Landwirtschafltiche Fachschule Drauhofen,  iz Avstrije, kjer se izobražujejo dekleta.

 

V letošnjem šolskem letu so bila naša dekleta na izmenjavi na avstrijskem Koroškem od 17. 10. do 21. 10. 2016, dijakinje iz Avstrije pa bomo gostili na naši šoli od 8. 5. do  12. 5. 2017.

 

Dijakinje so bile vključene v redno aktivno delo in izobraževanje na omenjenih šolah. Z izmenjavo so tako širile svoje znanje tujega  jezika (angleškega in nemškega) in strokovnega znanje. Navezale so nova poznanstva in spletle širšo socialno mrežo.

 

Viktorija Svetina, dijakinja 2. letnika program Kmetijsko-podjetniški tehnik je spozbnavala delo in izobraževanje na Landwirtschafltiche Fachschule Drauhofen: jezdila konja, pri dijakinji Jenny doma, v šoli so kuhale, delale v zimskem vrtu. Viktorija se je preizkusila in uživala tudi v vezenju, skuhala bučno juho, stkala prijatelstvo z vrstnicami iz avstrijske Koroške.