Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

Dosedanje izkušnje študentke Katarine Ane Hiti z delom v tujini v okviru programa Erasmus+

Decembra 2021 sem se odpravila na praktično izobraževanje v tujino v upanju, da se naučim kaj novega in si naberem novih izkušenj in kompetenc. Do sedaj me izobraževanje v tujini ni nikoli razočaralo.

Trenutno delam v trizvezdničnem avstrijskem hotelu na Tirolskem kot slaščičarka. Moja naloga je priprava različnih dnevnih, a la carte, in coffee break sladic. Pomagam pa tudi pri serviranju predjedi, glavnih jedi in čiščenju.

Glede na vse dosedanje izkušnje, ki sem jih imela z delom v različnih restavracijah, slaščičarnah in hotelih, sem spoznala, da je delo v hotelu eno izmed najbolj napornih in napetih služb. Količina narejenih sladic je odvisna od količine gostov v hotelu in sredi sezone je pritisk res velik.

Tak način in intenzivnost dela nista za vsakogar. Všeč mi je, ko me okolje prisili, da stopim iz cone udobja, kar se mi zdi izredno pomembno za osebni napredek. Hvaležna sem, da lahko rečem, da se še nikjer nisem počutila tako samozavestno in prepričana v svoje znanje in spretnosti kot tukaj. Osebje je izredno prijazno, ustrežljivo in spodbujajoče. Imam popolno prostost, da ustvarjam karkoli želim. Postajam vedno bolj učinkovita, hitra in kreativna. Veseli me, da ob delu nadgrajujem tudi znanje angleščine in nemščine.

Veselim se prihodnjih mescev, saj je prostora za napredek še ogromno. 

Katarina Ana Hiti, študentka 1. letnika Živilstvo in prehrana