Naravna kozmetika


SPORED DELAVNIC NARAVNE KOZMETIKE

V sodelovanju z Majo Vodan smo pripravili nekaj zanimivih delavnic izdelovanja naravne kozmetike. Na delavnicah uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti. Vse sestavine so certificirane za uporabo v ekološki kozmetiki.

Delavnica je primerna tudi za začetnike, predhodno osnovno znanje izdelave naravne kozmetike zaželjeno. Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih krem za obraz. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

Delavnica: Zeliščna mazila (priprava oljnih in alkoholnih izvlečkov ter izdelava mazil)

Dinamična delavnica za vse, ki bi se radi naučili pripraviti domača zeliščna mazila. Naučili se bomo pravilne priprave oljnih in alkoholnih izvlečkov ter pripravili nekaj najbolj priljubljenih mazil v domači lekarni - smiljevo mazilo, šentjanževo mazilo, kamilično, brinovo in ognjičevo. Izvedeli boste zakaj se uporabljajo posamezna mazila, kako si lahko pomagamo pri bolečih mišicah, odrgninah, suhi koži itd. Delavnica je primerna za začetnike in tudi za tiste, ki izvlečke že izdelujete a bi se radi naučili izdelovati tudi mazila ali pa potrebujete sveže recepture.

Tematike delavnice:
- priprava oljnih izvlečkov
- priprava alkoholnih izvlečkov
- rastlinska olja, ki jih uporabljamo za pripravo izvlečkov
- uporaba antioksidantov v rastlinskih izvlečkih
- rastlinski izvlečki za uporabo v kozmetiki
- praktični prikaz in izdelava 2 mazil

Termin delavnice: četrtek 20. 9. 2018 od 16:30 do 20:30 ure

Cena delavnice: 55 eur (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, namenjni tečajnikom)

 

Hidrolati - kako jih uporabljati v vsakdanjem življenju? (brezplačno predavanje s predstavitvijo in demonstracijo uporabe)

Imate doma hidrolate pa ne veste kako jih uporabljati?

Vabljeni na brezplačno predavanje in predstavitev hidrolatov. Njihova vsestranska uporabnost vas bo navdušila - lahko jih uporabljamo kot tonik, ustno vodico, osvežilec zraka, dodatek h kremam in tudi v kulinariki! Lahko si boste pripravili tudi nekaj preprostih in uporabnih izdelkov za domačo uporabo.

Lepo vabljeni, ne bodo vas pustili ravnodušne. 

Termin predavanja: četrtek 4. 10. 2018 od 16:30 do 18.00 ure

Cena predavanja: brezplačno

 

Delavnica: Kreme za obraz (vlažilne in hranilne emulzije)

V iskanju prave kreme za obraz se pogosto znajdemo med poplavo kozmetičnih izdelkov, preizkusimo vse mogoče in ne najdemo tiste prave, ki bi nudila vse kar naša koža potrebuje. Z domači kremami za obraz boste koži ponudili vse kar ta potrebuje. Prednost domače izdelave je, da lahko prilagodimo materiale glede na potrebe posameznika, predvsem pa je pomembno to, da vemo kaj je v naši kremi. Domače kreme ne vsebujejo umetnih dišav, naftnih derivatov in parabenov. Vsi, ki so preizkusili domače emulzije, so bili nad njimi popolnoma navdušeni!

Kreme s hidrolati, rastlinskimi olji in masli ter eteričnimi olji so pravi balzam za vse ljubitelje naravnega in dišečega. Na delavnici bomo izdelali vlažilno in hranilno kremo za obraz.

Uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti. Vse sestavine so certificirane za uporabo v ekološki kozmetiki.

Tematike delavnice:

Izdelava: LAHKA VLAŽILNA EMULZIJA, HRANILNA EMULZIJA ZA SUHO KOŽO.

Delavnica je primerna tudi za začetnike, predhodno osnovno znanje izdelave naravne kozmetike zaželeno vendar ni nujno.

Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih krem za obraz. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

Termin delavnice: četrtek, 18. 10. 2018 od 16:30 do 20:30 ure

Cena delavnice: 55 eur (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, ki je namenjena tečajnikom).

 

Delavnica: Šamponi in balzami

Doma izdelani šamponi za telo in lase vas bodo vsekakor navdušili! Inovativna delavnica je primerna za vse ljubitelje naravne kozmetike. Komercialni šamponi vsebujejo številne kemikalije, umetne penilce, močne parfume in druge držilne sestavine, naravni šamponi pa so prijazni do kože in okolja. Izdelava je srednje zahtevna, recepture pa so izjemno aromatične. Na delavnici bomo izdelali kremni šampon za tuširanje (brez kalijevega hidroksida), negovalni balzam za lase in aromatični univerzalni šampon.

Na delavnici uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti. Vsi uporabljeni tenzidi, emulgatorji, zgoščevalci in druge aktivne kozmetične sestavine so certificirane za uporabo v naravni kozmetiki.

Tematike in potek delavnice:

Izdelava: TEKOČI KREMNI GEL ZA TUŠIRANJE, UNIVERZALNI ŠAMPON ZA LASE, NEGOVALNI BALZAM ZA LASE.

Delavnica je tudi primerna za začetnike, predhodno osnovno znanje izdelave naravne kozmetike zaželeno. Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih aromatičnih šamponov. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

Termin delavnice: četrtek, 8. 11. 2018 od 16:30 do 20:30 ure

Cena delavnice: 55 eur (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, ki je namenjena tečajnikom).

 

Aromaterapija - z eteričnimi olji nad gripo in prehlad (brezplačno predavanje s predstavitivijo in demontracijo uporabe)

Ker nam zima vsako leto poleg čudovitih zimskih radosti prinese tudi tegobe, bomo na tokratnem brezplačnem predavanju pregledali s katerimi eteričnimi olji in na kakšen način si lahko pomagamo v času gripe, prehladov, nadležnih glavobolov in utrujajočem prehladu. Eterična olja so zelo učinkovita v boju z virusi in bakterijami. Morda boste spoznali eterična olja, ki jih do sedaj še niste uporabljali - če bi se radi od bližje spoznali z vonjavami rdečega bora, smreke, ingverja, evkaliptusa in jelke, potem bo to predavanje kot nalašč za vas!

Lahko si boste tudi izdelali vaše aromaterapevtske pripravke (terapevtsko olje, nosni inhalator, mešanica za zračno difuzijo).

Termin predavanja: četrtek, 15. 11. 2018  od 16:30 do 18.00 ure

Cena predavanja: brezplačno

 

Delavnica: Naravni dezodoranti

Na delavnici se boste naučili izdelati popolnoma naravne dezodorante, ki kože ne dražijo, obenem pa preprečujejo nastanek neprijetnega vonja tudi do 24 ur. Z naravnimi dezodoranti se boste potili, a brez neprijetnih vonjav (njihovo delovanje je preizkušeno). Delavnica je inovativna in razgibana, naučili se boste izdelati osnovne dezodorante in napredno emulzijo v mlečni strukturi z inovativnimi aktivnimi učinkovinami v naravni kozmetiki. Izdelke bo lahko uporabljala cela družina!

Na delavnici uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti.

Tematike in potek delavnice:
- Razlika med dezodorantom in antiperspirantom,
- kaj vsebujejo komercialni dezodoranti in zakaj so škodljivi,
- opis in uporaba rastlinskih masel in olj, ki se uporabljajo pri izdelavi naravnih dezodorantov,
- napredne aktivne učinkovine v naravnih dezodorantih (ki se uporabljajo samo v ekološki kozmetiki) in preprečujejo nastanek bakterij in neprijetnega vonja,
- uporaba emulgatorjev za mlečne teksture dezodorantov,
- uporaba eteričnih olj in hidrolatov s protimikrobnim delovanjem,
- formulacija 4 dezodorantov (tudi za občutljivo kožo)
- pomen higiene in pravilnega shranjevanja kozmetičnih izdelkov.

Praktično delo: OLJNI DEZODORANT, DEZODORANT V RAZPRŠILU, TRDI KREMNI DEZODORANT, DEO MLEČNA EMULZIJA V ROLL ON-u.

Vsi udeleženci sodelujejo pri izdelavi.

Delavnica je primerna za začetnike. Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih dezodorantov. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo. 

Termin delavnice: četrtek, 29. 11. 2018 od 16:30 do 20:30 ure

Cena delavnice: 55 eur (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, ki je namenjena tečajnikom).

 

Delavnica: Darila iz narave

Termin delavnice: četrtek, 13. 12. 2018 od 16:30 do 20:30 ure

 


DELAVNICE NARAVNE KOZMETIKE z Majo Vodan

V sodelovanju z Majo Vodan smo pripravili nekaj zanimivih delavnic izdelovanja naravne kozmetike. Na delavnicah uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti. Vse sestavine so certificirane za uporabo v ekološki kozmetiki.

Delavnica je primerna tudi za začetnike, predhodno osnovno znanje izdelave naravne kozmetike zaželjeno. Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih krem za obraz. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

 

NARAVNI TEKOČI ŠAMPONI ZA TELO IN LASE

Naravni šamponi so veliko bolj prijazni do kože in okolja kot komercialni šamponi, ki vsebujejo številne kemikalije, umetne penilce, močne parfume in druge dražeče sestavine. Izdelava je srednje zahtevna, recepture pa so izjemno aromatične. Na delavnici boste izdelali tekoče šampone (brez kalijevega hidroksida), negovalni balzam za lase in aromatični gel za umivanje rok. 

Tematika in potek delavnice:
- škodljive sestavine komercialnih šamponov in kako jih nadomestimo z naravnimi,
- kaj so tenzidi in katere uporabljamo v naravni kozmetiki,
- opis in uporaba zgoščevalcev in konzervansov v naravni kozmetiki,
- rastlinska olja in masla, primerna za izdelavo šamponov,
- eterična olja in hidrolati v lasnih pripravkih,
- uporaba naprednih aktivnih učinkovin v lasnih pripravkih (npr. Provitamin B5),
- formulacija šamponov,
- postopek uravnavanja pH v šamponih,
- pomen higiene in pravilnega shranjevanja kozmetičnih izdelkov,
izdelava tekočega gela za tuširanje, univerzalnega šampona za lase, negovalnega balzama za lase in aroma gela za umivanje rok (vsi udeleženci sodelujejo pri izdelavi!)

Termin in trajanje delavnice: 19. april 2018 od 16.30 do 20.30 (5 pedag. ur)

 

Cena na udeleženca: 55 EUR z DDV (v ceno je vključen material za izvedbo, obsežna skripta z recepti za izdelavo, vsi udeleženci prejmejo narejene izdelke v domačo uporabo)

 

IZDELAVA EMULZIJ ZA OBRAZ

V iskanju prave kreme za obraz ne najdemo tiste prave, zato bomo na tej delavnici predstavili prednosti doma izdelane kreme, ki ne vsebujejo umetnih dišav, naftnih derivatov in parabenov. Z domačimi kremami za obraz boste ponudili koži vse kar potrebuje in so pravi balzam za vse ljubitelje naravnega in dišečega.

Tematike in potek delavnice:

- kaj so emulzije in kakšne vrste emulzij poznamo

- razlike med emulzijami in mazili,

- opis emulgatorjev in konzervansov, ki se uporabljajo v naravni kozmetiki

- opis in uporaba aktivnih kozmetičnih sestavin

- sredstva za vlaženje v emulzijah

- opisi rastlinskih olj in masla, hidrolatov in eteričnih olj in njihova uporaba

- izbor materialov glede na tip kože

- formulacije emulzij

izdelava: lahka vlažilna emulzija in hranilna emulzija za suho kožo (vsi udeleženci sodelujejo pri izdelavi!) 

Termin in trajanje: 26. april 2018 od 16.30 do 20.30 (5 pedag. ur)

Cena na udeleženca: 55 eur (v ceno je vključen celoten material za izvedbo, obsežna skripta z recepti za izdelavo, vsi udeleženci prejmejo narejene izdelke v domačo uporabo).

 

 

POLETNA NEGA KOŽE (ZAŠČITNE KREME IN LOSJONI)

Ker je poletje že skoraj pred vrati, bomo na tokratni delavnici spoznali katera rastlinska olja in masla so primerna za uporabo v poletnih mesecih. Posvetili se bomo tudi fototoksičmosti eteričnih olj in pravili izbiri le teh, ter hidrolatom, ki so nepogrešljivi v poletnem času. Naučili se bomo izdelati, preproste, dišeče in hkrati učinkovite kozmetične izdelke.

Tematike in potek delavnice:

- razlika med sončnimi kremami s kemičnimi in mineralnimi filtri

- kaj pomeni SPF

- varna uporaba naravnih sončnih krem in ustrezna zaščita

- zaščitni faktor pri domačih sončne kreme

- nega kože pred in po sončenju

- rastlinska olja in masla, ki vsebujejo naravni zaščitni faktor

- izbor rastlinskih olj in masel, ki so primerna za kremo za sončenje (izbira olj, stabilnih na oksidacijo)

- kaj so mineralni filtri

- eterična olja in fototoksičnost

- uporaba emulgatorjev, antioksidantov in aktivnih učinkovin

 

- praktično delo: izdelava kreme z zaščitnim faktorjem, stepeno maslo za telo za nego pred sončenjem, vlažilni losjon za nego po sončenju

Delavnica je primerna za začetnike. Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih kozmetičnih izdelkov. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

Termin in trajanje: 10. maj 2018 od 16.30 do 20.30 (5 pedag. ur)

Cena na udeleženca: 55 eur (v ceno je vključen celoten material za izvedbo, obsežna skripta z recepti za izdelavo, vsi udeleženci prejmejo narejene izdelke v domačo uporabo).

 

NARAVNI REPELENTI (ZAŠČITA PRED KOMARJI IN KLOPI)

 Na tokratni delavnici se bomo naučili izdelati 100% naravne repeletne, ki vas bodo zaščitili pred piki insektov in klopi. V izogib kemikalijam, ki se uporabljajo v repelentih, bomo pripravili razpršilo za telo in oljni repelent z izbranimi eteričnimi olji, rastlinskimi olji in hidrolati.

 Tematike in potek delavnice:

- opis in uporaba eteričnih olj z repelentnim delovanjem

- opis in uporaba izbranih rastlinskih olj in hidrolatov z repelentnim delovanjem

- sestavine z domače kuhinje, ki jih lahko uporabimo za pripravo repelentov

- kaj vsebujejo komercialni repelenti in zakaj so škodljivi

- uporaba naprednih materialov kot so solubizatorji za pripravo izdelkov z visokim deležem vode

- forumlacije repelentov

- pomen higiene in pravilnega shranjevanja kozmetičnih izdelkov

- praktična izdelava naravnih repelentov: OLJNI REPELENT, REPELENT V RAZPRŠILU, REPELENT Z JABOLČNIM KISOM

Delavnica je primerna za začetnike. Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih repelentov. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

Termin in trajanje: 24. maj 2018 od 16.30 do 20.30 (5 pedag. ur)

Cena na udeleženca: 55 eur (v ceno je vključen celoten material za izvedbo, obsežna skripta z recepti za izdelavo, vsi udeleženci prejmejo narejene izdelke v domačo uporabo).

 

 

 

NEKAJ BESED O VODJI DELAVNIC, MAJI VODAN. 

BONUS ČLANSTVO: Vsi udeleženci Majinih delavnic prejmete bonus članstvo v zasebni facebook skupini, kjer vam je vodja delavnic v pomoč pri izdelavi kozmetike doma. Tukaj si izmenjujete in delite neprecenljiva znanja. 

 
Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si