Naravna kozmetika


DELAVNICE NARAVNE KOZMETIKE z Majo Vodan

V sodelovanju z Majo Vodan smo pripravili nekaj zanimivih delavnic izdelovanja naravne kozmetike. Na delavnicah uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti. Vse sestavine so certificirane za uporabo v ekološki kozmetiki.

Delavnica je primerna tudi za začetnike, predhodno osnovno znanje izdelave naravne kozmetike zaželjeno. Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih krem za obraz. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

 

NARAVNI TEKOČI ŠAMPONI ZA TELO IN LASE

Naravni šamponi so veliko bolj prijazni do kože in okolja kot komercialni šamponi, ki vsebujejo številne kemikalije, umetne penilce, močne parfume in druge dražeče sestavine. Izdelava je srednje zahtevna, recepture pa so izjemno aromatične. Na delavnici boste izdelali tekoče šampone (brez kalijevega hidroksida), negovalni balzam za lase in aromatični gel za umivanje rok. 

Tematika in potek delavnice:
- škodljive sestavine komercialnih šamponov in kako jih nadomestimo z naravnimi,
- kaj so tenzidi in katere uporabljamo v naravni kozmetiki,
- opis in uporaba zgoščevalcev in konzervansov v naravni kozmetiki,
- rastlinska olja in masla, primerna za izdelavo šamponov,
- eterična olja in hidrolati v lasnih pripravkih,
- uporaba naprednih aktivnih učinkovin v lasnih pripravkih (npr. Provitamin B5),
- formulacija šamponov,
- postopek uravnavanja pH v šamponih,
- pomen higiene in pravilnega shranjevanja kozmetičnih izdelkov,
- izdelava tekočega gela za tuširanje, univerzalnega šampona za lase, negovalnega balzama za lase in aroma gela za umivanje rok (vsi udeleženci sodelujejo pri izdelavi!)

Termin in trajanje delavnice: četrtek, 15.2.2018, od 16.30 do 20.30 (5 pedag. ur)
Cena na udeleženca: 55 EUR z DDV (v ceno je vključen material za izvedbo, obsežna skripta z recepti za izdelavo, vsi udeleženci prejmejo narejene izdelke v domačo uporabo)

 

IZDELAVA EMULZIJ ZA OBRAZ

V iskanju prave kreme za obraz ne najdemo tiste prave, zato bomo na tej delavnici predstavili prednosti doma izdelane kreme, ki ne vsebujejo umetnih dišav, naftnih derivatov in parabenov. Z domačimi kremami za obraz boste ponudili koži vse kar potrebuje in so pravi balzam za vse ljubitelje naravnega in dišečega.

Tematike in potek delavnice:

- kaj so emulzije in kakšne vrste emulzij poznamo

- razlike med emulzijami in mazili,

- opis emulgatorjev in konzervansov, ki se uporabljajo v naravni kozmetiki

- opis in uporaba aktivnih kozmetičnih sestavin

- sredstva za vlaženje v emulzijah

- opisi rastlinskih olj in masla, hidrolatov in eteričnih olj in njihova uporaba

- izbor materialov glede na tip kože

- formulacije emulzij

- izdelava: lahka vlažilna emulzija in hranilna emulzija za suho kožo (vsi udeleženci sodelujejo pri izdelavi!) 

Termin in trajanje: četrtek 18.1.2018, 16.30 - 20.30

Cena na udeleženca: 55 eur (v ceno je vključen celoten material za izvedbo, obsežna skripta z recepti za izdelavo, vsi udeleženci prejmejo narejene izdelke v domačo uporabo)

NEKAJ BESED O VODJI DELAVNIC, MAJI VODAN. 

BONUS ČLANSTVO: Vsi udeleženci Majinih delavnic prejmete bonus članstvo v zasebni facebook skupini, kjer vam je vodja delavnic v pomoč pri izdelavi kozmetike doma. Tukaj si izmenjujete in delite neprecenljiva znanja. 


TEČAJ IZDELOVANJA NARAVNE KOZMETIKE z Mihaelo Pichler Radanov

Na 52-urnem tečaju boste v družbi Mihaele Pichler Radanov, avtorice knjige Babičina kozmetika, spoznali vse zakonitosti izdelovanja naravne kozmetike in se naučili z izključno naravnimi preparati ohranjati mladosten videz, zdravo in negovano kožo ter reševati različne težave s kožo.

Tečaj je kombinacija predavanj, podkrepljenih z bogatim slikovnim materialom, demonstracij in praktičnih delavnic. Spoznali boste, katere kozmetične izdelke lahko naredimo sami in kako jih uporabljamo. Seznanite pa se tudi z razliko med naravno in industrijsko kozmetiko. Podrobno se poučite o osnovnih negovalnih in eteričnih oljih, o njihovih lastnostih in uporabnosti ter drugih sestavinah v naravni kozmetiki. Na predavanju o parfumistiki se boste naučili, kako eterična olja uporabimo kot dišave za telo in dom in kako kreiramo parfume. Izdelali boste svoj parfum, po svojem receptu, prilagojen vaši koži in zahtevam. 
V nadaljevanju se boste seznanili z vsemi dodatki, ki jih uporabljamo v naravni kozmetiki in načinom njihove uporabe. Posvetili se boste tudi posebnim zahtevam pri negi kože in se naučili, katera negovalna in eterična olja so primerna in nepogrešljiva pri negi in reševanju določenih težav s kožo. Ustvarjali boste različne recepture za različne kozmetične izdelke in za različne potrebe. Izdelovali boste mila, solne in začimbne pilinge, maske za telo in obraz, solne kopeli, masažna in negovalna olja in kreme za telo in obraz - torej vso kozmetiko, ki jo vaša koža potrebuje, da jo ohranjate zdravo in v dobri kondiciji. 
Ob koncu tečaja se boste naučili še, kako zapisati in brati etikete kozmetičnih izdelkov, izdelali pa boste tudi embalažo za kozmetične izdelke in dobili ideje, kako jih zaviti kot darila za različne priložnosti. 

Potek tečaja: 44-urni tečaj zajema 10 srečanj, ki potekajo 1-krat tedensko, med 17.00 in 20.00 uro. 
Cena tečaja: 300 EUR z DDV (možnost plačila na tri obroke). Cena ne vključuje literature in določenega materiala. 

Termin tečaja: vsak torek od 6. 2. 2018 do 10. 4. 2018

Vsebina tečaja po dnevih:
Uvod v naravno kozmetiko (6. 2.), Osnovna negovalna olja (13. 2.), Eterična olja (20. 2. in 27. 2.), Parfumistika (6. 3.), Dodatki v naravni kozmetiki (13. 3.), Mila (20. 3.), Kopalne soli, solni in začimbni pilingi (27. 3.), Negovalna in masažna olja in maske za kožo (3. 4.), Naravna kozmetika kot darilo (10. 4.)

Udeležba na posameznih delavnicah izdelovanja naravne kozmetike:
Na delavnico o izdelovanju parfumov (6. 3.), delavnico o izdelovanju mil s hladnim postopkom (20. 3.) in delavnico izdelovanja negovalnih, masažnih olj in mask za kožo (3. 4.) se lahko vključite, tudi če niste udeleženci tečaja.
Posamezna delavnica znaša 50 EUR z DDV/udeleženca in poteka med 17.00 in 20.00/20.30 uro. Na delavnici je poudarek na načinu in tehnikah izdelave preparatov. Material je potrebno prinesti s seboj, o čemer vas bomo obvestili po e-pošti po vaši prijavi na delavnico.  


NEKAJ BESED O IZVAJALKI - MIHAELI PICHLER RADANOV


Izjave udeleženk Tečaja izdelovanja naravne kozmetike
Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si