Naravna kozmetika


TEČAJ IZDELOVANJA NARAVNE KOZMETIKE

Na 44-urnem tečaju boste v družbi Mihaele Pichler Radanov, avtorice knjige Babičina kozmetika spoznali vse zakonitosti izdelovanja naravne kozmetike in se naučili z izključno naravnimi preparati ohranjati mladosten videz, zdravo in negovano kožo ter reševati različne težave s kožo.

Tečaj je kombinacija predavanj, podkrepljenih z bogatim slikovnim materialom, demonstracij in praktičnih delavnic. Zasnovan je tako, da najprej spoznate, katere kozmetične izdelke lahko naredimo sami in kako jih uporabljamo. Seznanite se tudi z razliko med naravno in industrijsko kozmetiko. Podrobno se poučite o osnovnih negovalnih in eteričnih oljih, o njihovih lastnostih in uporabnosti ter drugih sestavinah v naravni kozmetiki. Na predavanju o parfumistiki se boste naučili, kako eterična olja uporabimo kot dišave za telo in dom in kako kreiramo parfume. Izdelali boste svoj parfum, po svojem receptu, prilagojen vaši koži in zahtevam. 
V nadaljevanju se boste seznanili z vsemi dodatki, ki jih uporabljamo v naravni kozmetiki in načinom njihove uporabe. Posvetili se boste tudi posebnim zahtevam pri negi kože in se naučili, katera negovalna in eterična olja so primerna in nepogrešljiva pri negi in reševanju določenih težav s kožo. Ustvarjali boste različne recepture za različne kozmetične izdelke in za različne potrebe. Izdelovali boste mila, solne in začimbne pilinge, maske za telo in obraz, solne kopeli, masažna in negovalna olja in kreme za telo in obraz - torej vso kozmetiko, ki jo vaša koža potrebuje, da jo ohranjate zdravo in v dobri kondiciji. 
Ob koncu tečaja se boste naučili še, kako zapisati in brati etikete kozmetičnih izdelkov, izdelali pa boste tudi embalažo za kozmetične izdelke in dobili ideje, kako jih zaviti kot darila za različne priložnosti. 

Potek tečaja: 44-urni tečaj zajema 10 srečanj, ki potekajo 1-krat tedensko, med 17.00 in 20.00/20.30 uro. 
Cena tečaja: 300 EUR z DDV (možnost plačila na tri obroke). Cena ne vključuje literature in določenega materiala. 

Termin tečaja: vsak torek od 7. 2. do 4. 2. 2017

Vsebina tečaja po dnevih:
Uvod v naravno kozmetiko (7. 2.)
Osnovna negovalna olja (14. 2.)
Eterična olja (21. 2. in 28. 2.)
Parfumistika (7. 3.)
Dodatki v naravni kozmetiki (14. 3.)
Mila (21. 3.)
Kopalne soli, solni in začimbni pilingi (28. 3.)
Negovalna in masažna olja in maske za kožo (4. 4.)
Naravna kozmetika kot darilo (11. 4.)

Udeležba na posameznih delavnicah izdelovanja naravne kozmetike:
Na delavnico o izdelovanju parfumov (7. 3.), delavnico o izdelovanju mil s hladnim postopkom (21. 3.) in delavnico izdelovanja negovalnih, masažnih olj in mask za kožo (4. 4.) se lahko vključite, tudi če niste udeleženci tečaja.
Posamezna delavnica znaša 50 EUR z DDV/udeleženca in poteka med 17.00 in 20.00/20.30 uro. Na delavnici je poudarek na načinu in tehnikah izdelave preparatov. Material je potrebno prinesti s seboj, o čemer vas bomo obvestili po e-pošti po vaši prijavi na delavnico.  


Izjave udeleženk Tečaja izdelovanja naravne kozmetike
Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si