Naravna kozmetika


TEČAJ IZDELOVANJA NARAVNE KOZMETIKE z Mihaelo Pichler Radanov

Na 52-urnem tečaju boste v družbi Mihaele Pichler Radanov, avtorice knjige Babičina kozmetika, spoznali vse zakonitosti izdelovanja naravne kozmetike in se naučili z izključno naravnimi preparati ohranjati mladosten videz, zdravo in negovano kožo ter reševati različne težave s kožo.

Tečaj je kombinacija predavanj, podkrepljenih z bogatim slikovnim materialom, demonstracij in praktičnih delavnic. Spoznali boste, katere kozmetične izdelke lahko naredimo sami in kako jih uporabljamo. Seznanite pa se tudi z razliko med naravno in industrijsko kozmetiko. Podrobno se poučite o osnovnih negovalnih in eteričnih oljih, o njihovih lastnostih in uporabnosti ter drugih sestavinah v naravni kozmetiki. Na predavanju o parfumistiki se boste naučili, kako eterična olja uporabimo kot dišave za telo in dom in kako kreiramo parfume. Izdelali boste svoj parfum, po svojem receptu, prilagojen vaši koži in zahtevam. 
V nadaljevanju se boste seznanili z vsemi dodatki, ki jih uporabljamo v naravni kozmetiki in načinom njihove uporabe. Posvetili se boste tudi posebnim zahtevam pri negi kože in se naučili, katera negovalna in eterična olja so primerna in nepogrešljiva pri negi in reševanju določenih težav s kožo. Ustvarjali boste različne recepture za različne kozmetične izdelke in za različne potrebe. Izdelovali boste mila, solne in začimbne pilinge, maske za telo in obraz, solne kopeli, masažna in negovalna olja in kreme za telo in obraz - torej vso kozmetiko, ki jo vaša koža potrebuje, da jo ohranjate zdravo in v dobri kondiciji. 
Ob koncu tečaja se boste naučili še, kako zapisati in brati etikete kozmetičnih izdelkov, izdelali pa boste tudi embalažo za kozmetične izdelke in dobili ideje, kako jih zaviti kot darila za različne priložnosti. 

Potek tečaja: 44-urni tečaj zajema 10 srečanj, ki potekajo 1-krat tedensko, med 17.00 in 20.00/20.30 uro. 
Cena tečaja: 300 EUR z DDV (možnost plačila na tri obroke). Cena ne vključuje literature in določenega materiala. 

Termin tečaja: vsak torek od 6. 2. 2018 do 10. 4. 2017

Vsebina tečaja po dnevih:
Uvod v naravno kozmetiko (6. 2.), Osnovna negovalna olja (13. 2.), Eterična olja (20. 2. in 27. 2.), Parfumistika (6. 3.), Dodatki v naravni kozmetiki (13. 3.), Mila (20. 3.), Kopalne soli, solni in začimbni pilingi (27. 3.), Negovalna in masažna olja in maske za kožo (3. 4.), Naravna kozmetika kot darilo (10. 4.)

Udeležba na posameznih delavnicah izdelovanja naravne kozmetike:
Na delavnico o izdelovanju parfumov (6. 3.), delavnico o izdelovanju mil s hladnim postopkom (20. 3.) in delavnico izdelovanja negovalnih, masažnih olj in mask za kožo (3. 4.) se lahko vključite, tudi če niste udeleženci tečaja.
Posamezna delavnica znaša 50 EUR z DDV/udeleženca in poteka med 17.00 in 20.00/20.30 uro. Na delavnici je poudarek na načinu in tehnikah izdelave preparatov. Material je potrebno prinesti s seboj, o čemer vas bomo obvestili po e-pošti po vaši prijavi na delavnico.  


NEKAJ BESED O IZVAJALKI - MIHAELI PICHLER RADANOV


Izjave udeleženk Tečaja izdelovanja naravne kozmetike
DELAVNICE NARAVNE KOZMETIKE z Majo Vodan

V sodelovanju z Majo Vodan smo pripravili nekaj zanimivih delavnic izdelovanja naravne kozmetike, na katerih se uporabljajo preverjene in kakovostne ekološke sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti. 

NARAVNI DEZODORANTI (osnovna in napredna izdelava) 

Na delavnici se boste spoznali izdelavo popolnoma naravnih dezodorantov, ki ne dražijo kože, obenem pa preprečujejo nastanek neprijetnega vonja tudi do 24 ur. Naučili se boste izdelati najbolj osnoven dezodorant in napredno emulzijo v mlečni strukturi z najbolj inovativnimi aktivnimi učinkovinami v naravni kozmetiki. Izdelke bo lahko uporabljala cela družina. 

Tematika in potek delavnice:
- razlika med dezodorantom in antiperspirantom,
- kaj vsebujejo komercialni dezodoranti in zakaj so škodljivi,
- opis in uporaba rastlinskih masel in olj, ki se uporabljajo pri izdelavi naravnih dezodorantov,
- napredne aktivne učinkovine v naravnih dezodorantih, ki preprečujejo nastanek bakterij in neprijetnega vonja,
- uporaba emulgatorjev za mlečne teksture dezodorantov,
- uporaba eteričnih olj in hidrolatov s protimikrobnim delovanjem,
- formulacija štirih dezodorantov (tudi za občutljivo kožo),
- pomen higiene in pravilnega shranjevanja kozmetičnih izdelkov,
- prikaz izdelave naravnih dezodorantov: oljni dezodorant, dezodorant v razpršilu, trdi kremni dezodorant, deo mlečna emulzija v roll on-u (vsi udeleženci sodelujejo pri izdelavi!)

Termin in trajanje delavnice: četrtek, 19. 10. 2017, od 16.30 do 20.30 (5 pedag. ur)
Cena na udeleženca: 55 EUR z DDV (v ceno je vključen material za izvedbo, obsežna skripta z recepti za izdelavo, vsi udeleženci prejmejo narejene izdelke v domačo uporabo)

NARAVNI TEKOČI ŠAMPONI ZA TELO IN LASE

Naravni šamponi so veliko bolj prijazni do kože in okolja kot komercialni šamponi, ki vsebujejo številne kemikalije, umetne penilce, močne parfume in druge dražeče sestavine. Izdelava je srednje zahtevna, recepture pa so izjemno aromatične. Na delavnici boste izdelali tekoče šampone (brez kalijevega hidroksida), negovalni balzam za lase in aromatični gel za umivanje rok. 

Tematika in potek delavnice:
- škodljive sestavine komercialnih šamponov in kako jih nadomestimo z naravnimi,
- kaj so tenzidi in katere uporabljamo v naravni kozmetiki,
- opis in uporaba zgoščevalcev in konzervansov v naravni kozmetiki,
- rastlinska olja in masla, primerna za izdelavo šamponov,
- eterična olja in hidrolati v lasnih pripravkih,
- uporaba naprednih aktivnih učinkovin v lasnih pripravkih (npr. Provitamin B5),
- formulacija šamponov,
- postopek uravnavanja pH v šamponih,
- pomen higiene in pravilnega shranjevanja kozmetičnih izdelkov,
- izdelava tekočega gela za tuširanje, univerzalnega šampona za lase, negovalnega balzama za lase in aroma gela za umivanje rok (vsi udeleženci sodelujejo pri izdelavi!)

Termin in trajanje delavnice: sreda, 8. 11. 2017, od 16.30 do 20.30 (5 pedag. ur)
Cena na udeleženca: 55 EUR z DDV (v ceno je vključen material za izvedbo, obsežna skripta z recepti za izdelavo, vsi udeleženci prejmejo narejene izdelke v domačo uporabo)

 

BOŽIČNA DELAVNICA NARAVNE KOZMETIKE - darila iz narave

Najlepša darila so tista, ki jih izdelamo sami in naravna kozmetika vedno znova navduši prav vsakogar. Zimsko idilo bomo polepšali z ustvarjalno delavnico božičnih daril, na kateri boste spoznali široko uporabo sestavin z domače kuhinje, rastlinskih izvlečkov, aromatičnih eteričnih olj in hidrolatov. Pripravili boste tri različne pilinge za telo (kavni, vanilijev, pomarančni), aromatično stepeno maslo za nego obraza, bleščeči balzam za ustnice, solno kopel, masažno olje in hranilni balzam za obraz. Na delavnici vam ne bo zmanjkalo idej za domače ustvarjanje.

Tematika in potek delavnice:
- osnove naravne aromakozmetike in sestavine z domače kuhinje za izdelavo naravne kozmetike,
- opis in uporaba rastlinskih olj in masel,
- opis in uporaba eteričnih olj v naravni kozmetiki glede na tip kože in starost posameznika, 
- varna uporaba eteričnih olj,
- uporaba rastlinskih izvlečkov in posušenih cvetov v domačih pripravkih,
- uporaba aktivnih kozmetičnih sestavin in aromatičnih dodatkov (cimet, vanilija, klinčki),
- uporaba ekoloških aromatičnih dišav,
- uporaba mil in oksidov 100 % mineralnega izvora za obarvanje balzamov za ustnice, kopalne soli in drugih izdelkov,
- formulacija kozmetike po koži posameznika,
- pomen higiene in pravilnega shranjevanja kozmetičnih izdelkov,
- izdelava sladkornega/solnega pilinga za telo, balzama za ustnice, solne kopeli, hranilnega balzama za obraz in masažnega olja + ideje in recepti za izdelavo dodatnih kozmetičnih izdelkov (vsi udeleženci sodelujejo pri izdelavi!)

Termin in trajanje delavnice: četrtek, 7. 12. 2017, od 16.30 do 20.30 (5 pedag. ur)
Cena na udeleženca: 55 EUR z DDV (v ceno je vključen material za izvedbo, obsežna skripta z recepti za izdelavo, vsi udeleženci prejmejo narejene izdelke v domačo uporabo)

 

NEKAJ BESED O VODJI DELAVNIC, MAJI VODAN. 

BONUS ČLANSTVO: Vsi udeleženci Majinih delavnic prejmete bonus članstvo v zasebni facebook skupini, kjer vam je vodja delavnic v pomoč pri izdelavi kozmetike doma. Tukaj si izmenjujete in delite neprecenljiva znanja. 


Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si