Arjuveda in joga


MALA ŠOLA AJURVEDE

Letošnjo jesen 2017 napovedujemo ponovni pričetek MALE ŠOLE AJURVEDE - NARAVNO DOSEGANJE RAVNOVESJA, ki ga bomo izvajali v sodelovanju z Društvom prvi korak in ajurvedsko svetovalko, Andrejo Koprivec. 

Vsebina:
Beseda ajurveda pomeni "veda o življenju in dolgoživosti" in je najstarejši zdravilski sistem na svetu, ki ga odlikujejo izkušnje stare 5000 let. Temelj zdravja po ajurvedi je energijsko uravnotežanje na podlagi poznavanja posameznikove unikatne energijske konstitucije oz. energijskega profila. Poudarek male šole je na prenašanju starodavnega znanja v vsakdanje življenje - slogan male šole ajurvede je "ZNANJE in DELOVANJE". 

Za daljši opis kliknite TUKAJ.


Potek:
Srečanja male šole ajurvede bodo potekala dvakrat mesečno po 3 šolske ure in bodo organizirana kot multimedijske delavnice, kvizi (preverjanje in utrjevanje znanja) in kratke vaje sproščanja, spoznavanja manter, dihalne vaje. Zvrstilo se bo 12 srečanj. 
Na vsakem srečanju boste udeleženci prejeli pisno gradivo. 

Termini:
Uvodno, brezplačno predavanje bo v četrtek, 28. 9., od 17.30 do 18.30 ure. Delavnice bodo nato potekale vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, od 16.30 do 18.45 (razen v času šolskih počitnic in praznikov). Izjemi bosta le eden ali dva petka v novembru.

Cena:
Cena celotne šole, torej 12 srečanj, vključujoč gradivo, znaša 360 EUR z DDV/udeleženca. Možno je plačilo v treh obrokih. 
Minimalno št. udeležencev je 10, maksimalno pa 20. 
KLASIČNA HATHA JOGA s poudarkom na ajurvedskem doseganju ravnovesja

Od meseca OKTOBRA 2017 do konca APRILA 2018, bo vsak četrtek, med 19.00 in 20.30 uro, v avli Biotehniškega centra Naklo potekala vadba klasične Hatha joge s poudarkom na ajurvedskem doseganju ravnovesja oz. zdravja s telesnimi položaji (asanami), dihalnimi vajami (pranajamami) in globinskim sproščanjem.

ZARADI VELIKEGA ZANIMANJA ODPIRAMO ŠE EN TERMIN, IN SICER OB PETKIH MED 18.00 IN 10.30 URO!!!

Vadbo joge bo vodila Andreja Koprivec iz Društva Prvi korak. VEČ O IZVAJALKI.

V četrtek, 28. septembra, ob 19.00 ter v petek, 29. 9., ob 18.00 bo potekala uvodna, brezplačna vadba. Odločite se lahko za enega od obeh terminov!


S seboj na vadbo prinesite podlogo (blazino) za jogo ter dve večji brisači ali odejo ter vodo ali nesladkan zeliščni čaj za pitje po vadbi. Oblecite se v udobna, raztegljiva oblačila. 

Skozi vadbo si boste pridobili znanje za izvajanje "položajev - asan", ki sami po sebi delujejo transformativno in "telesnih črpalkah", ki optimalno čistijo limfo. Obenem se boste naučili dosegati stanja popolne pretočnosti in sproščenosti, saj boste spoznali več tehnik, ki omogočajo notranjo umiritev in odpravo blokad ter zakrčenosti.

Za več informacij o vadbi kliknite TUKAJ

Cena vadbe:
Cena na udeleženca za 7 mesecev vadbe je 230 EUR z DDV. Možno je plačilo v enkratnem znesku ali na dva obroka. Prvi obrok (130 EUR z DDV) se poravna v mesecu oktobru po prejeti položnici in velja za prvi semester (oktober 2017 -  januar 2018), drugi obrok (100 EUR) se poravna v mesecu februarju in velja za drugi semester (februar - april 2018).

Minimalno število udeležencev na vadbi je 12, maksimalno pa 25. Prijave potekajo do zapolnitve prostih mest oz. do 28. 9., ko poteka uvodna, brezplačna vadba. Prednost pri prijavi imajo kandidati, ki so obiskovali jogo že v prejšnjem letu. 
Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si