Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Zeliščarske delavnice


Zeliščarske delavnice z Jožico Bajc Pivec

Jožica Bajc Pivec o sebi pravi, da je zeliščarka nabiralka, ki živi v naravi in za naravo. Zelišča so jo zanimala že celo življenje, z njimi pa se je začela bolj intenzivno ukvarjati leta 2010. Z leti je svoje znanje razširjala in poglabljala. Zanimajo jo zdravilne moči zelišč, zeliščne esence in tinkture, njena velika strast pa so razni zeliščni napitki. Svoje znanje z veseljem in velikodušno posreduje vsakomur, ki ga bogato rastlinje zanima. Z delitvijo znanja pomaga ljudem in širi zavedanje o pomenu ohranjanja starih znanj. 

Za vas je ga. Jožica Bajc Pivec pripravila naslednje delavnice: 
 

JESEN - ČAS ZA NABIRANJE ZDRAVILNIH PLODOV

Veliko jesenskih plodov ima zdravilne učinkovine. S pravilnim nabiranjem in pripravo si lahko z njimi pomagamo pri marsikateri težavi. Udeleženci delavnice bodo spoznali zdravilne moči in načine uporabe zelišč (rdeči plodovi gloga, šipek, rumen dren, črne jagode navadnega brina,...) in prejeli številne recepte za pripravo zdravilnih in kulinaričnih izdelkov. 

Cena tečaja: 35 EUR z DDV
Termin tečaja: 21. 9. 2020, od 16.00 do 20.00

 

NAŠE ZDRAVJE JE V NAŠIH ROKAH - Z ZELIŠČI NAM GRE LAŽJE

Za ohranjanje zdravja lahko veliko naredimo sami. Pri tem so nam zdravilna zelišča v veliko pomoč. Udeleženci boste na predavanju spoznali, kako poskrbeti za zdravo in odporno telo ter kako si lahko z zelišči pomagate pri različnih težavah na rokah in nogah.

Cena tečaja: 35 EUR z DDV
Termin tečaja: 20. 10. 2020, od 16.00 do 20.00

 

IZDELAVA MAZIL V DOMAČI KUHINJI

Cena tečaja: 35 EUR z DDV
Termin tečaja: 23. 11. 2020, od 16.00 do 20.00

 

ZELIŠČA IN DVANAJST SVETIH DNI BOŽIČA
Vsako leto v božičnem času prihajajo na zemljo zelo močne kozmične energije. Z njihovo pomočjo si lahko na nek način trasiramo zdravje za celotno prihajajoče leto. s pomočjo naravnih izdelkov (posamezna zelišča, čaji, mazila, tinkture ...) si po določenih postopkih na določen dan krepimo odgovarjajoči del organizma. 
Udeleženci delavnice boste prejeli praktična navodila, kako si sami izdelate zeliščne pripravke ter kdaj in kako jih uporabljati. 

Cena predavanja: 35 EUR z DDV
Termin predavanja: 15. 12. 2020, od 16.00 do 20.00

 

ZAČIMBE IN DIŠAVNICE Z NAŠIH VRTOV V SLUŽBI ZDRAVJA - spletni tečaj
Začimbe in dišavnice so tisti dodatki jedem, ki jim oplemenitijo okus in dodajo značilen karakter. Ni pa samo okus to kar nam dajejo, imajo tudi močne zdravilne učinkovine. Te nam pomagajo pri boljši prebavi, spodbujajo presnovo. Katere vse so te začimbe in dišavnice, ki jih najdemo na naših vrtovih in kako nam pomagajo pri krepitvi in ohranjanju zdravja, vse to bodo udeleženci izvedeli na zeliščarski delavnici, ki bo potekala pod vodstvom zeliščarke Jožice Bajc Pivec preko spleta. 

Cena predavanja: 35 EUR z DDV
Termin predavanja: 18. 1. 2021, od 16.00 do 20.00

 

RADOSTI ŽIVLJENJA IN ZELIŠČA

Zelišča imajo različne moči delovanja, ki so jih ljudje včasih znali bolje uporabljati. Med te sodijo tudi afrodiziaki. Kaj pravzaprav je afrodiziak, kako deluje, katere rastline imajo to moč? Vse to boste udeleženci izvedeli na predavanju. Poleg tega pa prejmete tudi recepte za pripravo afrodiziakov v domači kuhinji.

Cena tečaja: 35 EUR z DDV
Termin tečaja: 11. 2. 2021, od 16.00 do 20.00

 

NABIRANJE ZELIŠČ IN ČAJNE MEŠANICE
Sami iz pravilno nabranih, posušenih in shranjenih zelišč lahko izdelamo kvalitetne zdravilne pripravke. Kaj je pri tem pomembno in česa ne smemo pri delu z zelišči - to je tema te delavnice. In ko smo vse naredili prav je pomembno, da znamo sestaviti pravilno in učinkovito čajno mešanico.

Udeleženci bodo spoznali, kaj se lahko meša in kaj ne sodi skupaj. Na voljo je kar nekaj različnih čajnih mešanic za različne težave.

Cena tečaja: 35 EUR z DDV
Termin tečaja: 23. 3. 2021, od 16.00 do 20.00

 

ZDRAVILNE RASTLINE
V vsakem letnem času lahko v naravi najdemo kakšno zdravilno rastlino. Ob polni košari aktualnih, dišečih in cvetočih zdravilnih rastlin je pridobivanje znanja lažje. Udeleženci boste na tej delavnici v živo spoznali rastline, jih otipali, povonjali in nekatere tudi okusili.

Cena tečaja: 35 EUR z DDV
Termin tečaja: 20. 4. 2021, od 16.00 do 20.00

 

TUJERODNE INVAZIVNE RASTLINE IN NJIHOVA UPORABA V LJUDSKEM ZDRAVILSTVU

Cena tečaja: 35 EUR z DDV
Termin tečaja: 5. 5. 2021, od 16.00 do 20.00

 

DO LEPOTE Z ZELIŠČI - NARAVNA NEGA TELESA
Ne le za pomoč pri zdravstvenih tegobah, zdravilne rastline so lahko tudi učinkovito sredstvo za ohranjanje telesne lepote. Udeleženci boste spoznali uporabo rastlin za nego posamneznih delov telesa. Izvedeli boste katere rastline in v kakšnih pripravkih jih najbolje izkoristimo. Ne bo manjkalo niti zanimivih receptov.

Cena tečaja: 35 EUR z DDV
Termin tečaja: 24. 5. 2021

 

OB KRESU IMAJO ZDRAVILNE RASTLINE POSEBNO MOČ

Cena tečaja: 35 EUR z DDV
Termin tečaja: 17. 6. 2021, od 16.00 do 20.00
Zeliščarske delavnice z dr. Katjo Rebolj

Katja Rebolj (Zavod Raspro, Trzin) je biologinja z doktoratom in biokemije, po poklicu pa je nabiralka in raziskovalka uporabe divjih rastlin in cvetja v kulinariki. Njene članke in recepte si lahko preberete v številnih slovenskih revijah, oddajah in na spletni strani www.katjarebolj.com. Kot nabiralko jo lahko spremljate tudi v oddaji Restaurants on the edge televizijske hiše Netflix. 

Ga. Katja je za vas pripravila dve zanimivi delavnici, ki bosta potekali preko spleta (aplikacija ZOOM):

13. 4. 2021, od 16.00 do 19.00: Divje rastline za zdravje 

Živimo v svetu za katerega se zdi, da smo vsakdan bolj bolani. Ostati zdrav se izkaže kot loterija. A v resnici temu ni tako. Če ostanemo povezani z letnimi časi in znamo okoliške divje in okrasne rastline vključiti v vsakdanjo hrano, bomo imeli tisto čemur je Hipokrat rekel “Hrana naj bo vaše zdravilo.” Največji predsodek pri uporabi divje hrane ostaja, da je grenka. A iz sodelovanja z vrhunskimi kuharji vemo, da jo lahko pripravimo odlično. Na predavanju boste spoznali najboljše divje rastline in s seboj odnesli recepte, ki delujejo. Vljudno vabljeni.

11.5. 2021, od 16.00 do 19.00: Zdravilni pleveli iz našega vrta

Stara ljudska modrost, na kateri temelji naša zahodna tradicionalna medicina, pravi, da okoli nas rastejo rastline, ki jih najbolj potrebujemo za svoje zdravje. Pa jih poznamo? Ločimo zdravilne plevele od nekoristnih plevelov? Z malo znanja lahko svoj vrt izboljšamo in si dovolimo, da na njem zraste tisto, kar je najboljše za naše zdravje in zdravje naše družine. Na predavanju boste spoznali zdravilne plevele, kako jih pripravimo v zeliščarskih pripravkih in v svoji kuhinji. Vljudno vabljeni!


Cena posamezne delavnice je 35 EUR z DDV/udeleženca. 

Na delavnici se je potrebno predhodno prijaviti na št. 04 277 21 20, 041 499 934 ali na e-naslov: tecaji@bc-naklo.si.
Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si