Slaščičarski tečaji


RETRO BOŽIČNE SLADICE

Pridružite se nam in doživite letošnje praznike nekoliko drugače...naj bodo RETRO... in povsem taki, kot so jih za nas pripravile naše babice... pod vodstvom kolega Zmaga Rovšnika, boste spoznali pripravo in izdelavo: Božične torte "Nera Columbiana", Eklerji s čarobno pomarančno kremo, Krofki z jabolčnim kompotom... in seveda ne bomo pozabili na karamelizirano sladoledno zmrzlino s pistacijo in rožiči.

 

Cena tečaja: 47,00 eur z DDV

Termin: četrtek, 14.12.2017, s pričetkom ob 16. uri

Prijave na: 04/ 277 2120, 041 499 936, tecaji@bc-naklo.si

 

Pridite in doživite letošnje praznike nekoliko drugače.

 


IZDELAVA IN KRAŠENJE TORT - začetni, osnovni, nadaljevalni in zaključni tečaj

Organiziramo sklop 4 tečajev izdelovanja tort pod vodstvom slaščičarja Zmaga Rovšnika:
Na vsakem tečaju izdelujete torte z različnimi tehnikami in okusi, vsi tečaji skupaj pa vam dajo zaokroženo celoto znanja o pripravi tort. 

Za več informacij o vsebini tečajev kliknite TUKAJ. 

Trajanje posameznega tečaja: 2 dni (10 šolskih ur)
Cena posameznega tečaja: 72 EUR z DDV

Termini tečajev:
Termin začetnega tečaja: 11. - 12. oktober 2017 in 22. - 23. november 2017, od 16.00 do 20.00
Termin osnovnega tečaja: 17. - 18. januar 2018, od 16.00 do 20.00
Termin nadaljevalnega tečaja: 6. - 7. februar 2018 in 7. - 8. marec 2018, od 16.00 do 20.00
Termin zaključnega tečaja: 9. - 10. maj 2018, od 16.00 do 20.00


IZDELAVA TORT z Naserjem Gashijem

Na tečaju boste izdelali dve vrhunski torti - Torto Prestige ganache, ki vsebuje dekorativni biskvit, biskvit joconde, crokant, pomarančni creme brulee, čokoladni mousse, posušene pomaranče in zrcalno črno glazuro in jagodno torto Fraiser, ki vsebuje biskvit genoise, lahko slaščičarsko kremo, jagode in jagodni žele. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 pedag. ur)
Cena tečaja: 79 EUR z DDV
Termin tečaja: 25. oktober 2017, med 15.30 in 20.00 uro. 


MALE PITE z Naserjem Gashijem

Na tečaju boste spoznali tehnike izdelovanja krhkega testa in pripravili pito s češnjami in pistacijo (krhko testo, pistacijeva krema in crumble), pito z limonino kremo in meringue (krhko testo, limonina krema in italijanski meringue) ter orehovo pito s karamelo (krhko testo, mandljeva krema, orehi in karamela). 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 pedag. ur)
Cena tečaja: 79 EUR z DDV
Termin tečaja: 8. november 2017, od 15.30 do 20.00


PORCIJSKE SLADICE

Porcijske sladice so trenutno hit! Poznamo jih več vrst, z drugo besedo pa jim pravimo Verino tehnika. Na tečaju se boste naučili izdelovati različne kreme, sadne in čokoladne teksture, podloge, posipe, drobljence in polive, ki skupaj tvorijo zanimivo in raznoliko sestavo sladic v kozarcu. Naredili pa boste tudi male pite (tartalete), mignone in "one bite" sladice. 

Tečaj izvaja slaščičar Zmago Rovšnik. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 pedag. ur)
Cena tečaja: 47 EUR z DDV
Termin tečaja: 16. november 2017, med 16.00 in 20.00 uro. 


OTROŠKE TORTE

Na tečaju boste spoznali različne načine izdelave otroških tort z uporabo tičino mase. Najprej boste izvedeli osnovna pravila, kako pravilno pripraviti torto in le-to tudi spekli. Izdelali boste čokoladni obliv in ganaš ter izdelali masleno kremo za garniranje, ki jo uporabljamo pri izdelavi tort, okrašenih s tičino maso. V nadaljevanju boste spoznali lastnosti in uporabo tičino mase ter barve, orodja in pripomočke, ki se uporabljajo pri izdelavi dekoracij. Spoznali boste pravila pri valjanju in prekrivanju tort s tičino maso, pa tudi postopke risanja in pisanja po tičino masi ter postopke izrezovanja in oblikovanja raznih figuric, živalic, rožic ipd. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 69 EUR z DDV
Termin tečaja: 27. november, od 16.00 do 20.00


SLADICE IZ KVAŠENEGA IN KVAŠENEGA LISTNATEGA TESTA

Na tečaju se boste posvetili pripravi kvašenega testa, sestavinam, mesenju in gnetenju, počivanju testa, vzhajanju in peki. Izdelovali boste izdelke iz lahkega in srednjetežkega kvašenega testa kot so npr. rogljički, žepki, trikotniki, polžki, potice in buhteljni ipd. Posvetili se boste tudi pripravi kvašenega listnatega testa in oblikovanju izdelkov kot so različno nadevane košarice, metuljčki, pentlje in rogljiči, seveda pa tudi peki in krašenju sladic po pečenju

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 47 EUR z DDV
Termin tečaja: 29. november 2017, od 16.00 do 20.00


IZDELAVA SLADKEGA IN SLANEGA DROBNEGA PECIVA

Drobno pecivo spada med trajno pecivo, ki predstavlja raznoliko in pestro vrsto okusnih suhih sladic. Na dvodnevnem tečaju se boste naučili izdelovati sladko in slano drobno pecivo, s katerim boste sebe in svoje bližnje lahko razvajali ob kavi ali čaju. Prvi dan se boste posvetili izdelavi krhkega in linškega testa, makronovim masam, penastim in biskvitnim masam ter polizdelkom iz omenjenih mas. Drugi dan pa se boste posvetili medenemu testu, izdelovanju krekerjev, oblatnih mas in listnatega testa. Na tečaju boste izdelovali tudi razna polnila, nadeve in glazure. 

Trajanje tečaja: 2 dni (10 šolskih ur)
Cena tečaja: 72 EUR z DDV
Termin tečaja: 4. in 5. december 2017, od 16.00 do 20.00


ČOKOLADA IN ČOKOLADNI UŽITKI

Na tečaju se boste naučili pravilno pripraviti čokolado za namen izdelave dekoracij, prelivov, oblivov in ganašev. Pripravili boste tople čokoladne napitke z dodajanjem drugih sestavin kot so kokos, lešniki, mandlji, likerji ipd. Izdelovali boste čokoladne tablice iz različnih vrst čokolade z raznimi posipi ter spoznali tudi osnovno pripravo pralinejev in nadevov - ganašev za pralineje. 

Tečaj izvaja slaščičar Zmago Rovšnik. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 pedag. ur)
Cena tečaja: 47 EUR z DDV
Termin tečaja: 7. december 2017, med 16.00 in 20.00 uro. 


IZDELOVANJE MAKRONOV z Naserjem Gashijem

Na tečaju se boste podrobneje seznanili s postopkom izdelave makronov in pripravili dve vrsti makronov: makroni s karamelo in slanim maslom ter macrone s pasijonko in belo čokolado. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 pedagoških ur)
Cena tečaja: 79 EUR z DDV
Termin tečaja: 10. januar, od 15.30 do 20.00


PRESNE SLAŠČICE s Katarino Leskovšek

Na tečaju boste spoznali izdelavo limonine in čokoladne presne torte, presne torte za posebne priložnosti ter presnih bonbonov. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 pedag. ur)
Cena tečaja: 65 EUR z DDV
Termin tečaja: 11. januar 2018, od 16.00 do 20.00


OCVRTO KVAŠENO PECIVO

Na tečaju boste spoznali postopke za pripravo ocvrtih kvašenih sladic in slanih prigrizkov kot so krofi, flancati, piroške, miške ipd. Naučili se boste zamesiti in ocvreti kvašeno testo, pripraviti različne nadeve, polnila in prelive. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 47 EUR z DDV
Termin tečaja: 5. februar 2018, od 16.00 do 20.00


FRANCOSKI ROGLJIČI z Naserjem Gashijem

Na tečaju boste spoznali pripravo kvašenega listnatega testa in iz njega izdelali 3 vrste rogljičev: rogljiče brez nadeva, rogljiče s čokolado in rogljiče z vanilijevo kremo in rozinami. 

Trajanje tečaja: 1 dan (6 pedag. ur)
Cena tečaja: 79 EUR z DDV
Termin tečaja: 21. februar 2018, od 15.30 do 20.00


PREGREŠNO DOBRE REZINE

Rezine so vrsta svežega peciva, ki ga oblikujemo v okvirju in narežemo v poljubno obliko. Na tečaju se boste naučili izdelovati različne rezine kot so kremna rezina, zagrebška rezina, jogurtova rezina, sadna rezina, čokoladna rezina ter na pogled še posebej atraktivno rezino z bučnimi semeni. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 47 EUR z DDV
Termin tečaja: 13. marec 2017, od 16.00 do 20.00


SVEŽE SLADICE IZ BISKVITNIH MAS

Biskvitne mase so polizdelki, podlage za pripravo svežega peciva. Zanje je značilna nežna luknjičavost, krhkost in penasta struktura. Na tečaju boste spoznali sestavine za biskvit in se naučili izdelovati lahke, srednje težke in težke biskvitne mase ter biskvitne mase brez moke. Izdelovali boste torte, rezine, rulade, minjone in deserte, ki jih boste polnili z različnimi nadevi in kremami. Naučili se boste pravilno speči biskvitno maso in jo oskrbeti po peki ter na koncu dekorirati izdelke. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 47 EUR z DDV
Termin tečaja: 20. marec 2018, od 16.00 do 20.00


MINI TORTICE

Na tečaju boste pripravljali mini tortice različnih okusov, ki so kot nalašč namenjene za otroške zabave in srečanja s sorodniki in prijatelji, saj so ne le dobrega okusa, ampak tudi vabljive na pogled. Če v njihovo dekoracijo vložimo še dodaten trud, pa jih lahko postrežemo tudi na porokah. 

Tečaj izvaja slaščičar Zmago Rovšnik. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 47 EUR z DDV
Termin tečaja: 10. april 2018, od 16.00 do 20.00


INDIJANČKI, PRINCESKE IN CAKEPOPS

Na tečaju boste spoznali skrivnosti izdelave odličnih indijančkov ter pripravo paljene mase, iz katere boste izdelali princes krofke. Poleg tega boste izdelali še nekaj vrst priljubljenih cake popsov, ki predstavljajo okusen majhen grižljaj na palčki, ki navduši tako mlajše kot starejše. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 47 EUR z DDV
Termin tečaja: 24. april 2017, od 16.00 do 20.00


SLAŠČICE BREZ PEČICE

Sladice brez peke in kuhe so priljubljene iz več razlogov. Po okusu in izgledu niti najmanj ne zaostajajo za pečenimi piškoti, keksi, kolači ali tortami, priprava pa je praviloma hitra in enostavna. Priprave teh sladic se lahko lotimo vedno in povsod. Idealne so v času počitnic, ko npr. v apartmaju ali sobi nimamo v celoti opremljene kuhinje. Pozimi ne potrebujemo niti hladilnika, saj sladice ohladimo kar na okenski polici. Nadvse primerne so tudi za posebne priložnosti (npr. praznike in zabave), ko imamo že veliko dela z drugimi pripravami. 
Na tečaju se boste naučili izdelovati bajadere, rezine figaro, razne kroglice, tiramisu, čokoladno salamo, slivovo klobaso, nanaimo čokoladne rezine ipd. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 47 EUR z DDV
Termin tečaja: 7. maj 2018, od 16.00 do 20.00


IZDELAVA DOMAČEGA SLADOLEDA

Na tečaju boste izdelovali sladoled modernih sestavin in okusov (sivka, figa z grškim jogurtom, limona z ingverjem, malina z balzamičnim kisom in baziliko, sladoled creme brulee s tonka oreškom ... to je le nekaj okusov, ki bodo razvajali vaše brbončice. 

Tečaj izvaja slaščičar Zmago Rovšnik. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 47 EUR z DDV
Termin tečaja:  24. maj 2018 in 7. junij 2018, od 16.00 do 20.00
Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si