Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Izdelovanje tort


IZDELAVA IN KRAŠENJE TORT ZA RAZLIČNE PRILOŽNOSTI z Zmagom Rovšnikom

Organiziramo sklop 4 tečajev izdelovanja tort pod vodstvom slaščičarja Zmaga Rovšnika. Tečaji potekajo 2 dni po 5 pedagoških ur., med 16.00 in 20.00 uro. Cena tečajev je 79 EUR z DDV/tečaj. 

TORTE ZA ZAČETNIKE
Na začetnem tečaju se seznanite s pripravo tort s tehniko hlajenja, kuhanja in pečenja. Te torte imajo krajši rok uporabe, vendar dopuščajo uporabo svežih sestavin. Izdelovali boste osnovne biskvitne mase z dodajanjem oreškov, čokolade in drugih sestavin ter spoznali, kako brez dodanih koncentratov in ojačevalcev pripraviti okusne kreme iz sadja, skute, jogurta itn. Izdelovali boste sadne želeje in gele, pripravili osnovne čokoladne ganaše in sadne oblive za dekoracijo. Izdelovali boste tudi dekoracije iz svežega sadja, jagodičevja, čokolade, obmazovali torte s smetano in icing kremo ter brizgali dekoracije z nastavki. 

Termini: 29. - 30. september 2020 in 11. - 12. november 2020
 

TORTE ZA VSE, KI ŽELITE USTVARJATI
Spoznali boste izdelavo krhkega in maslenega testa. Izdelovali boste torte z jesenskimi dodatki kot so jagodičevje, semena, grozdje, kostanj, hruške, buče ipd. Naučili se boste izdelovati creme brulee, tartalete, sadne ganaše in mousse. torte boste dekorirali z uporabo moderne dekoracije iz čokolade, meringe, makronov in svežega jagodičevja. 

Termini: 25. - 26. 11. 2020 in 19. - 20. 1. 2021 (nova termina: 17. in 18. 3. 2021 ter 6. 4. in 7. 4. 2021)
 

ŽELIM POSTATI SLAŠČIČAR - IZDELAVA IN KRAŠENJE TORT ZA RAZLIČNE PRILOŽNOSTI 3
Izdelovali boste sponge biskvit z mandlji, brez moke, z dodatkom sadnih pirejev, čokolade, pomaranče, pasjonke ipd. Pri dekoriranju boste uporabili sadne in čokoladne glasashe in tehniko dekoriranja z nanašanjem kakavovega masla z razpršilno pištolo. Uporabili boste tudi makrone in tehniko zamrzovanja čokolade. 

Termini: 17. - 18. 2. 2021 (nov termin: 13. in 14. 4. 2021)
 

ALI SEM ŽE SLAŠČIČARSKI MOJSTER?
Na tečaju boste združili vsa znanja in tehnike, ki ste se jih naučili na prejšnjih treh tečajih, jih tako obnovili in pripravili še okusnejše torte, primerne za poroko (4-5 nadstropna torta), torto na podstavku za 100 oseb, pravokotno torto za obletnice in druge dogodke. Uporabili boste tičino maso in model paste, izdelovali čipke, vzorce ipd. v kombinaciji s svežim cvetjem in trakovi. 

Termini: 21. - 22. 4. 2021 in 18. - 19. 5. 2021




OTROŠKE TORTE IN TICHINO MASA

Na tečaju boste spoznali različne načine izdelave otroških tort z uporabo tičino mase. Najprej boste izvedeli osnovna pravila, kako pravilno pripraviti torto in le-to tudi spekli. Izdelali boste čokoladni obliv in ganaš ter izdelali masleno kremo za garniranje, ki jo uporabljamo pri izdelavi tort, okrašenih s tičino maso. V nadaljevanju boste spoznali lastnosti in uporabo tičino mase ter barve, orodja in pripomočke, ki se uporabljajo pri izdelavi dekoracij. Spoznali boste pravila pri valjanju in prekrivanju tort s tičino maso, pa tudi postopke risanja in pisanja po tičino masi ter postopke izrezovanja in oblikovanja raznih figuric, živalic, rožic ipd. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 69 EUR z DDV
Termin tečaja: 19. november 2020




Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si




Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si