Predelava mleka


TEČAJ PREDELAVE MLEKA V MLEČNE IZDELKE 1

Tečaj je razdeljen na tri sklope: fermentirano mleko, siri in izdelki iz smetane

V okviru tečaja boste spoznali tudi osnove o higieni pri predelavi mleka, spoznali tehnološke postopke in se seznanili s pravilnim embaliranjem, označevanjem in shranjevanjem izdelkov. 

Tečaj je primeren za vse, ki se želite spoznati z osnovami predelave mleka iz izdelovati enostavnejše izdelke v manjših količinah (tudi v domači kuhinji). Tečaj je prav tako primeren za vse, ki želite pridobiti NPK Predelovalec/ka mleka na tradicionalen način, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK. 

Trajanje tečaja: 3 dni (15 pedag. ur)
Cena tečaja: 130,00 EUR z DDV

Termini tečaja: 
1. termin: 2. - 4. oktober 2017, od 16.00 do 20.00
2. termin: 4. - 6. december 2017, od 16.00 do 20.00
3. termin: 8. - 10. januar 2018, od 16.00 do 20.00
4. termin: 19. - 21. marec 2018, od 16.00 do 20.00


TEČAJ PREDELAVE MLEKA V MLEČNE IZDELKE 2

Na nadaljevalnem tečaju predelave mleka v mlečne izdelke se boste seznanili s tehnološkimi postopki pri izdelavi:

Seznanili se boste tudi s spremljanjem kislosti mleka in mlečnih izdelkov ter prejeli informacije glede ureditve prostorov za predelavo mleka in zagotavljanja higiene prostorov in osebne higiene.

Tečaj je primeren za vse, ki se želite s predelavo mleka resneje ukvarjati in izdelovati zahtevnejše mlečne izdelke v večjih količinah. Predlagamo, da pred obiskom tega tečaja obiščete tečaj Predelava mleka v mlečne izdelke 1. Tečaj je primeren za vse, ki si želite pridobiti NPK Predelovalec/ka mleka na tradicionalen način, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK. 

Trajanje tečaja: 3 dni (15 pedag. ur)
Cena tečaja: 135,00 EUR z DDV

Termini tečaja:
1. termin: 14. - 16. februar 2018, od 16.00 do 20.00
2. termin: 4. - 6. april 2018, od 16.00 do 20.00


NOVI TRENDI V MLEKARSTVU

Tako kot na drugih področjih, se tudi v mlekarstvu srečujemo z vedno novimi izdelki, ki prodirajo na tržišče in po katerih narašča tudi povpraševanje. Na tečaju se boste seznanili s tehnologijo izdelave novejših mlečnih izdelkov kot so: grški jogurt, dogrevana skuta, kuhani siri, mozzarella, sirna rulada, burrata, surovo maslo, ghee maslo, maslo z dodatki in sladoled. 

Tečaj je primeren za vse, ki razmišljate o uvedbi in izdelovanju novih izdelkov za vaše kupce ali pa se jih želite naučiti izdelovati za lastno uporabo.

Trajanje tečaja: 3 dni (15 pedag. ur)
Cena tečaja: 139,00 EUR z DDV
Termin tečaja: 5. februar - 7. februar 2018, od 16.00 do 20.00




Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si