Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Predelava mleka


TEČAJ PREDELAVE MLEKA NA DOMU

Tečaj je razdeljen na tri sklope: fermentirano mleko, siri in izdelki iz smetane

V okviru tečaja boste spoznali tudi osnove o higieni pri predelavi mleka, spoznali tehnološke postopke in se seznanili s pravilnim embaliranjem, označevanjem in shranjevanjem izdelkov. 

Tečaj je primeren za vse, ki se želite spoznati z osnovami predelave mleka iz izdelovati enostavnejše izdelke v manjših količinah (tudi v domači kuhinji). Tečaj je prav tako primeren za vse, ki želite pridobiti NPK Predelovalec/ka mleka na tradicionalen način, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK. 

Cena tečaja: 139 EUR z DDV
Termini tečaja: 20. - 22. september 2021, 8. - 10. november 2021, 31. januar - 2. februar 2022, 7. - 9. marec 2022, 11. - 13. april 2022
 




TEČAJ PREDELAVE MLEKA V VEČJIH KOLIČINAH

Na nadaljevalnem tečaju predelave mleka v mlečne izdelke se boste seznanili s tehnološkimi postopki pri izdelavi:

Seznanili se boste tudi s spremljanjem kislosti mleka in mlečnih izdelkov ter prejeli informacije glede ureditve prostorov za predelavo mleka in zagotavljanja higiene prostorov in osebne higiene.

Tečaj je primeren za vse, ki se želite s predelavo mleka resneje ukvarjati in izdelovati zahtevnejše mlečne izdelke v večjih količinah. Predlagamo, da pred obiskom tega tečaja obiščete tečaj Predelava mleka v mlečne izdelke 1. Tečaj je primeren za vse, ki si želite pridobiti NPK Predelovalec/ka mleka na tradicionalen način, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK. 

Trajanje tečaja: 3 dni (15 pedag. ur)
Cena tečaja: 145 EUR z DDV
Termin tečaja: Termin bo znan naknadno.




PROIZVODNJA SIROV IN NOVE TEHNOLOGIJE

Vabljeni na sirarski tečaj z naslovom Proizvodnja sirov in nove tehnologije, ki bo v Biotehniškem centru Naklo potekal v času od 1. 10. 2021 do 2. 10. 2021. Tečaj bodo vodili predavatelji Veleučilišča v Karlovcu (dr. sc. Marijana Blažić, dr. Marin Cindrić in Jelica Vukić Špoljarić) in strokovnjaki Biotehniškega centra Naklo.
 

Razpored tečaja:

Petek, 1. 10. 2021, od 15.00 - 19.00

Primeri proizvodnje italijanskih, hrvaških, francoskih in avstrijskih sirov.
Naravna sirila in oprema v mlekarstvu.
Izdelava mehkih in poltrdih sirov, posebnosti pri izdelavi sirov, mikrobne kulture (praktična delavnica v mlekarski delavnici BC Naklo)

Sobota, 2. 10. 2021, od 9.00 do 17.00

Proizvodnja svežih sirov
Proizvodnja mehkega sira tipa Škripavec
Proizvodnja kajmaka
Proizvodi na osnovi sirotke, albuminska skuta. 

Cena tečaja: 149 EUR z DDV.




NOVI TRENDI V MLEKARSTVU

Tako kot na drugih področjih, se tudi v mlekarstvu srečujemo z vedno novimi izdelki, ki prodirajo na tržišče in po katerih narašča tudi povpraševanje. Na tečaju se boste seznanili s tehnologijo izdelave novejših mlečnih izdelkov kot so: grški jogurt, dogrevana skuta, kuhani siri, mozzarella, sirna rulada, burrata, surovo maslo, ghee maslo, maslo z dodatki in sladoled. 

Tečaj je primeren za vse, ki razmišljate o uvedbi in izdelovanju novih izdelkov za vaše kupce ali pa se jih želite naučiti izdelovati za lastno uporabo.

Trajanje tečaja: 3 dni (15 pedag. ur)
Cena tečaja: 145 EUR z DDV
Termin tečaja: Termin bo znan naknadno




Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si