Predelava mleka


IZDELAVA KEFIRJA IN NJEGOVA UPORABA: KEFIR - MLEČNI ALI VODNI?

Vabimo vas na praktično delavnico z naslovom: IZDELAVA KEFIRJA IN NJEGOVA UPORABA: KEFIR - MLEČNI ALI VODNI?

Na delavnici se bomo seznanili z enostavno izdelavo kefirja, predstavili to zanimivo in posebno fermentirano živilo, ter ga pripravili v različnih sadno- zelenjavnih odtenkih. To tradicionalno fermentirano živilo bomo izdelali iz mleka, za vse tiste, ki pa jim mleko ni najbolj domače pa bomo uporabili kefirjevo vodno začetno kulturo.

In kje se skriva njegova zdravilna moč? Vse to in še več boste izvedeli, če se pridružite na delavnici.

Termin: termini bodo objavljeni naknadno

Cena: 55,00 EUR z ddv 


TEČAJ IZDELAVE MOCARELE IN NJENIH IZPELJANK

Vljudno vas vabimo na tečaj IZDELAVA MOCARELE in NJENIH IZPELJANK (pasta filata siri). Tečaj bo vodila kolegica Barbara Bešter.

Termin tečaja: med 15.30 in 19.00 uro (datumi bodo znani naknadno).

Cena tečaja55,00 eur z DDV.


TEČAJ PREDELAVE MLEKA V MLEČNE IZDELKE 1

Tečaj je razdeljen na tri sklope: fermentirano mleko, siri in izdelki iz smetane

V okviru tečaja boste spoznali tudi osnove o higieni pri predelavi mleka, spoznali tehnološke postopke in se seznanili s pravilnim embaliranjem, označevanjem in shranjevanjem izdelkov. 

Tečaj je primeren za vse, ki se želite spoznati z osnovami predelave mleka iz izdelovati enostavnejše izdelke v manjših količinah (tudi v domači kuhinji). Tečaj je prav tako primeren za vse, ki želite pridobiti NPK Predelovalec/ka mleka na tradicionalen način, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK. 

Trajanje tečaja: 3 dni (15 pedag. ur)
Cena tečaja: 130,00 EUR z DDV

Termini tečaja: 
1. termin: 8. 10 - 10. 10. 2018, od 16.00 do 20.00

2. termin: 10. 12. - 12. 12. 2018, od 16.00 do 20.00

3. termin: 14. 1. - 16. 1. 2019, od 16.00 do 20.00

4. termin: 18. 3. - 20. 3. 2019, od 16.00 do 20.00

 

 


TEČAJ PREDELAVE MLEKA V MLEČNE IZDELKE 2

Na nadaljevalnem tečaju predelave mleka v mlečne izdelke se boste seznanili s tehnološkimi postopki pri izdelavi:

Seznanili se boste tudi s spremljanjem kislosti mleka in mlečnih izdelkov ter prejeli informacije glede ureditve prostorov za predelavo mleka in zagotavljanja higiene prostorov in osebne higiene.

Tečaj je primeren za vse, ki se želite s predelavo mleka resneje ukvarjati in izdelovati zahtevnejše mlečne izdelke v večjih količinah. Predlagamo, da pred obiskom tega tečaja obiščete tečaj Predelava mleka v mlečne izdelke 1. Tečaj je primeren za vse, ki si želite pridobiti NPK Predelovalec/ka mleka na tradicionalen način, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK. 

Trajanje tečaja: 3 dni (15 pedag. ur)
Cena tečaja: 135,00 EUR z DDV

Termini tečaja: 

1. termin: 11. 2. - 13. 2. 2019, od 16.00 do 20.00

2. termin: 10. 4. - 12. 4. 2019, od 16.00 do 20.00

 


NOVI TRENDI V MLEKARSTVU

Tako kot na drugih področjih, se tudi v mlekarstvu srečujemo z vedno novimi izdelki, ki prodirajo na tržišče in po katerih narašča tudi povpraševanje. Na tečaju se boste seznanili s tehnologijo izdelave novejših mlečnih izdelkov kot so: grški jogurt, dogrevana skuta, kuhani siri, mozzarella, sirna rulada, burrata, surovo maslo, ghee maslo, maslo z dodatki in sladoled. 

Tečaj je primeren za vse, ki razmišljate o uvedbi in izdelovanju novih izdelkov za vaše kupce ali pa se jih želite naučiti izdelovati za lastno uporabo.

Trajanje tečaja: 3 dni (15 pedag. ur)
Cena tečaja: 139,00 EUR z DDV
Termin tečaja: 4. 2. -6. 2. 2019, od 15.30 do 19.30 




Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si