Predelava mleka


TEČAJ PREDELAVE MLEKA V MLEČNE IZDELKE 1

Tečaj je razdeljen na tri sklope: fermentirano mleko, siri in izdelki iz smetane

V okviru tečaja boste spoznali tudi osnove o higieni pri predelavi mleka, spoznali tehnološke postopke in se seznanili s pravilnim embaliranjem, označevanjem in shranjevanjem izdelkov. 

Tečaj je primeren za vse, ki se želite spoznati z osnovami predelave mleka iz izdelovati enostavnejše izdelke v manjših količinah (tudi v domači kuhinji). Tečaj je prav tako primeren za vse, ki želite pridobiti NPK Predelovalec/ka mleka na tradicionalen način, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK. 

Trajanje tečaja: 3 dni (15 pedag. ur)
Cena tečaja: 130,00 EUR z DDV

Termini tečaja: 
1. termin: 3. - 5. oktober 2016, od 16.00 do 20.00
2. termin: 5. - 7. december 2016, od 16.00 do 20.00
3. termin: 9. - 11. januar 2017, od 16.00 do 20.00
4. termin: 20. - 22. marec 2017, od 16.00 do 20.00


TEČAJ PREDELAVE MLEKA V MLEČNE IZDELKE 2

Na nadaljevalnem tečaju predelave mleka v mlečne izdelke se boste seznanili s tehnološkimi postopki pri izdelavi:

Seznanili se boste tudi s spremljanjem kislosti mleka in mlečnih izdelkov ter prejeli informacije glede ureditve prostorov za predelavo mleka in zagotavljanja higiene prostorov in osebne higiene.

Tečaj je primeren za vse, ki se želite s predelavo mleka resneje ukvarjati in izdelovati zahtevnejše mlečne izdelke v večjih količinah. Predlagamo, da pred obiskom tega tečaja obiščete tečaj Predelava mleka v mlečne izdelke 1. Tečaj je primeren za vse, ki si želite pridobiti NPK Predelovalec/ka mleka na tradicionalen način, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK. 

Trajanje tečaja: 3 dni (15 pedag. ur)
Cena tečaja: 135,00 EUR z DDV

Termini tečaja:
1. termin: 15. - 17. februar 2017, od 16.00 do 20.00
2. termin: 29. - 31. marec 2017, od 16.00 do 20.00


NOVI TRENDI V MLEKARSTVU

Tako kot na drugih področjih, se tudi v mlekarstvu srečujemo z vedno novimi izdelki, ki prodirajo na tržišče in po katerih narašča tudi povpraševanje. Na tečaju se boste seznanili s tehnologijo izdelave novejših mlečnih izdelkov kot so: grški jogurt, dogrevana skuta, kuhani siri, mozzarella, sirna rulada, burrata, surovo maslo, ghee maslo, maslo z dodatki in sladoled. 

Tečaj je primeren za vse, ki razmišljate o uvedbi in izdelovanju novih izdelkov za vaše kupce ali pa se jih želite naučiti izdelovati za lastno uporabo.

Trajanje tečaja: 3 dni (15 pedag. ur)
Cena tečaja: 139,00 EUR z DDV
Termin tečaja: 30. januar - 1. februar 2017, od 16.00 do 20.00


PROIZVODNJA SIROV IN NOVE TEHNOLOGIJE

Organiziramo brezplačno predavanje z naslovom: PROIZVODNJA SIROV IN NOVE TEHNOLOGIJE ter praktični tečaj izdelave sirov ter izdelkov iz mleka. 

PETEK, 17. 3., OD 14.00 DO 16.00

Brezplačna predavanja:
14.00 - 14.45 Možnosti sodelovanja na podeželju in večnamenskost kmetijstva za ohranjanje kulturne krajine (diskusija in predstavitev projektov)
14.45 - 15.00 Pametne tehnologije v kmetijstvu - predstavitev projekta
15.00 - 16.00 Primeri proizvodnje italijanskih, francoskih in avstrijskih sirov ter mikrobne kulture v proizvodnji sira
ob 16.00 Javni posvet projekta Inngrow na temo novih tehnologij in poslovnih modelov v sirarstvu in mlekarstvu (vodita Sandra Turnšek, direktorica Mlekarne Krepko in Mitja Vodnjov, direktor Loške zadruge)

Praktični tečaj:
16.00 - 20.00 Izdelava mehkih in poltrdih sirov, posebnosti pri izdelavi sirov, mikrobne kulture


SOBOTA, 18. 3., OD 9.00 DO 13.00

Nadaljevanje praktičnega tečaja:
9.00 - 13.00 Proizvodnja mehkega sira tipa škripavec, kajmaka in proizvodov na osnovi sirotke, albuminska skuta

Izobraževanje bodo vodili predavatelji Veleučilišča v Karlovcu, strokovnjaki Biotehniškega centra Naklo in vabljeni gostje. 

Cena praktičnega tečaja je 149 EUR z DDV. 


OBVEZNE PREDHODNE PRIJAVE: 04/277 21 20, 041 499 936 ali tecaji@bc-naklo.si.




Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si