Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Kuharski tečaji


ZELIŠČNI NAMAZI z Elviro Devetak

Pridružite se nam pri izdelavi zeliščnih namazov za vsak okus. Namazi so prava ideja za popestritev koščka kruha tako za zajtrk, malico, začetno jed … Za vse namaze velja, da so najboljši spremljevalci kruha, krekerjev, prepečencev, čipsov, koščka sira ali zelenjave in tudi različnega peciva, da jih je mogoče pripraviti hitro in preprosto in da potrebujemo le nekaj sestavin za pripravo. Lahko jih uporabljamo kot odlično podlago za kanapeje, sendviče ali opečence. 

Poleg namazov bomo pripravili tudi različne vrste omak. Omake veljajo za krono glavnih jedi. Omaka nastane tako, da zgostimo tekočino, zato pravimo, da je gostljata. Pripravljamo jo iz najrazličnejših živil in jo ponudimo toplo, hladno, presno ali kuhamo.

Delavnico bo vodila gospa Elvira Devetak.

Cena tečaja: 47 EUR z DDV
Termin tečaja: 25. november 2020


LAZANJE z Maryanom Antichem

Lazanja izvira iz Italije (regija Emilia-romagna). Tradicionalno se lazanja naredi s prepletanjem plasti testenin z omako ragu, bešamelom ter sirom, drugod po Italiji najdemo lazanje z različnimi nadevi, npr. s skuto ali mozzarelo ter paradižnikovo omako in številne druge. Tudi na tečaju boste poleg klasičnega spoznali še druge nadeve in spekli ter poskusili okusne lazanje. 

Trajanje tečaja: 5 pedagoških ur
Cena tečaja: 56 EUR z DDV
Termin tečaja: 5. november 2020


ARABSKA KUHINJA s Hasibom Kaddouro

Šavorma, falafel, arabski sendvič...in druge eksotične jedi, ki prihajajo iz Perzijskega zaliva vas vabijo, da jih pobliže spoznate. Tečaj vodi Hasib Kaddoura, ki prihaja iz Palestine, pri nas pa slovi kot dober poznavalec priprave izvrstne arabske hrane.

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 56 EUR z DDV
Termin tečaja: 9. marec 2021


VSE V ENO - JEDI NA ŽLICO s Kristino Frlic in Tadejo Polajnar

Jedi na žlico lahko pripravljamo v vseh letnih časih, še posebno pa so dobrodošle pozimi, saj nas prijetno pregrejejo, poleg tega pa so tudi zelo hranljive in nasitne. Priprava je precej preprosta in ponuja veliko možnosti prilagajanja najrazličnejšim okusom. Na tečaju se boste naučili skuhati različne enolončnice, močne juhe, skuhali boste pohorski lonec, segedin golaž, bujto repo, chili con carne, pašto fižol, vipavsko joto in še kaj. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 56 EUR z DDV
Termini tečaja: 18. november 2020 in 11. marec 2021


ŠTRUKLJI - OD PREDJEDI DO SLADICE z Zmagom Rovšnikom

Štruklji izvirajo iz dolenjske, danes pa jih po vsej Sloveniji pripravljamo kar na 100 različnih načinov iz različnih vrst testa (vlečenega, kvašenega ali listnatega). Na tečaju se boste naučili pripraviti nekaj vrst štrukljev, ki jih lahko ponudimo kot predjed, glavno jed ali sladico. Izdelovali boste na primer skutine, ajdove, smetanove, krompirjeve, fižolove, pehtranove, vanilijeve, vipavske, borovničeve, pa tudi gluhe štruklje. 

Tečaj izvaja Zmago Rovšnik. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 56 EUR z DDV
Termini tečaja: 20. oktober in 24. november 2020


JEDI IZ KAŠ

Bogastvo kašnatih jedi ni samo v njihovi pestrosti, saj iz njih pripravljamo vse od okusnih juh, glavnih jedi, solat in sladic, temveč in predvsem v njihovi hranilni sestavi. Bogastvo mineralnih snovi, vitaminov, beljakovin, kompleksnih ogljikovih hidratov, vlaknin in zdravih maščob nam narekuje, naj jih neokrnjene uživamo vsak dan. Na tečaju boste pripravljali zajtrke, malice, glavne jedi in priloge iz ajdove in prosene kaše, ješprena, kvinoje, amaranta, kuskusa in različnih vrst riža.  

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 47 EUR z DDV
Termin tečaja: datum bo določen glede na izražen interes oz. prijave. 


DIETNA IN BREZGLUTENSKA PREHRANA

Na tečaju boste spoznali živila in živilske izdelke, ki vsebujejo ali lahko vsebujejo gluten ter s katerimi drugimi živili jih lahko zamenjamo in jih uvrstimo v svoj brezglutenski jedilnik. Iz izbranih sestavin boste na tečaju oblikovali celodnevni jedilnik in na varen način pripravili zdrave in okusne brezglutenske jedi. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 45 EUR z DDV
Termin tečaja: datum bo določen glede na izražen interes oz. prijave. 
Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si