Kuharski tečaji


KUHARSKI TEČAJI z Robertom Merzelom

Jesenski jedilnik z vinsko spremljavo (13. oktober 2016, od 16.00 do 20.00)

Krompirjeve jedi malo drugače (24. november 2016, od 16.00 do 20.00)

Spoznajte pripravo krompirjevega kruha z zaseko, kremne juhe s krompirjeveimi olupki, krompijeve pite, burgerja in za konec še krompirjeve sladice.

 

Izbrane jedi za novoletni svečani jedilnik (14. december 2016, od 16.00 do 20.00)

Jedi iz ajde, pire in pšenice (13. februar 2017, od 16.00 do 20.00)

Izbor finger food jedi (14. marec 2017, od 16.00 do 20.00)

Burgerji in pivo ter peka mesa (10. maj 2017, od 16.00 do 20.00)

Cena kuharskih tečajev: 75,00 EUR z DDV

Tečaje vodi Robert Merzel, vodja kuhinje v JGZ Brdo. 


VSE V ENO - jedi na žlico

Jedi na žlico lahko pripravljamo v vseh letnih časih, še posebno pa so dobrodošle pozimi, saj nas prijetno pregrejejo, poleg tega pa so tudi zelo hranljive in nasitne. Priprava je precej preprosta in ponuja veliko možnosti prilagajanja najrazličnejšim okusom. Na tečaju se boste naučili skuhati različne enolončnice, močne juhe, skuhali boste pohorski lonec, govnač, segedin golaž, bujto repo, chili con carne, pašto fižol, vipavsko joto in še kaj. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 45 EUR z DDV
Termin tečaja: 1. december 2016 in 21. marec 2017, od 16.00 do 20.00


SLOVENSKI ŠTRUKLJI Z RAZLIČNIH POKRAJIN

Štruklji izvirajo iz dolenjske, danes pa jih po vsej Sloveniji pripravljamo kar na 100 različnih načinov iz različnih vrst testa (vlečenega, kvašenega ali listnatega). Na tečaju se boste naučili pripraviti nekaj vrst štrukljev, ki jih lahko ponudimo kot predjed, glavno jed ali sladico. Izdelovali boste na primer skutine, ajdove, smetanove, krompirjeve, fižolove, pehtranove, vanijileve, vipavske, borovničeve, pa tudi gluhe štruklje. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 45 EUR z DDV
Termin tečaja: 26. januar 2017, od 16.00 do 20.00


JEDI IZ KAŠ

Bogastvo kašnatih jedi ni samo v njihovi pestrosti, saj iz njih pripravljamo vse od okusnih juh, glavnih jedi, solat in sladic, temveč in predvsem v njihovi hranilni sestavi. Bogastvo mineralnih snovi, vitaminov, beljakovin, kompleksnih ogljikovih hidratov, vlaknin in zdravih maščob nam narekuje, naj jih neokrnjene uživamo vsak dan. Na tečaju boste pripravljali zajtrke, malice, glavne jedi in priloge iz ajdove in prosene kaše, ješprena, kvinoje, amaranta, kuskusa in različnih vrst riža.  

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 45 EUR z DDV
Termin tečaja: Termin bo razpisan ob zadostnem zanimanju za tečaj ali za zaključene skupine. 


DIETNA IN BREZGLUTENSKA PREHRANA

Na tečaju boste spoznali živila in živilske izdelke, ki vsebujejo ali lahko vsebujejo gluten ter s katerimi drugimi živili jih lahko zamenjamo in jih uvrstimo v svoj brezglutenski jedilnik. Iz izbranih sestavin boste na tečaju oblikovali celodnevni jedilnik in na varen način pripravili zdrave in okusne brezglutenske jedi. 

Trajanje tečaja: 1 dan (5 šolskih ur)
Cena tečaja: 45 EUR z DDV
Termin tečaja: Termin bo določen ob zadostnem zanimanju za tečaj ali za zaključene skupine.  




Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si