Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Kaligrafija


KALIGRAFIJA

Ob učenju veščin pisanja in ob vajah lepopisja oz. kaligrafije razvijamo koncentracijo in sposobnost za vizualizacijo. Ob potezah peresa v določeni smeri se tečajniki učijo prepoznati detajle posameznih črk in tako razvijajo sposobnost pozornosti. Ta veščina ročnega izražanja je posebej primerna za otroke, pa tudi za odrasle, ki v svetu, polnem digitalne tehnike, nimajo možnosti izvajati ročnih spretnosti in tako skozi zabavo razvijati sposobnost osredotočanja misli in predvsem potrpežljivosti. 

Prav zaradi teh lastnosti se kaligrafija uporablja tudi v terapevtske namene kot neke vrste meditacija. Zaradi tehničnega izziva, ki ga kaligrafija predstavlja, strokovnjaki trdijo, da se ob učenju kaligrafije razvja človekov temperament in umirjenost. Izboljša se sposobnost opazovanja, subtilnosti, kreativnosti in samostojnosti. Obenem pa je pridobljena veščina dobrodošla in nepogrešljiva pri oblikovanju prazničnih voščilnic, vabil, pohval in priznanj, na katere so lahko tečajniki še posebej ponosni. 

Izbirali boste lahko med 5 stili pisave: Karolinška minuskula in UNCIALA, Humanistična kurziva - Italika, Gotica-bastarda, Copperplate. 

Trajanje tečaja: 16 pedagoških ur (4-krat po 4 pedagoške ure)
Cena tečaja: 189 EUR z DDV
Termin tečaja: 22. 9. - 13. 10. 2022, ob 16.00