Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

INTRANET DIJAKI


Spoštovani dijaki!

S prihodom na Biotehniški center Naklo dobite naslednje uporabniške račune:

- Dostop do Microsoft Oblaka 365 in Teamsov (uporabniško ime izgleda tako: ime.priimek@bcnaklo.onmicrosoft.com). S tem računom dostopate do MS Oblaka 365, kjer lahko uporabljate programe Office (World, excel...) ali si jih namestite na namizje. Račun omogoča dostop do videokonferenčnega programa Teams, ki si ga prav tako namestite na namizje. Uporaba je sicer možna tudi preko brskalnika v MS Oblaku 365 ali preko telefona. Prijava v Oblak Office 365: https://www.office.com. Navodila za pozabljeno geslo: NAVODILA. Microsoft izobraževanje in podpora uporabnikom: https://support.office.com/

  Oglejte si tudi naslednje video vodiče:

 

- RDF kartica za malico (plača se kavcija). Uporabniško ime in geslo za dostop do urejanja jedilnikov in odjave malice na Lopolisu. Dostop do Lopolisa: https://www.lopolis.si/. RDF kartice in uporabniške dostope ureja informacijska služba , prijave in obračun pa pisarna za dijake.

 

AAI Prijava (Dostop do E-učilnic z Arnesovim AAI računom in dostop do EDUROAMA - brezžičnega interneta)

- Dostop do E-učilnic z Arnesovim AAI računom (uporabniško ime izgleda tako: ime.priimek@bc-naklo.si). Obvezno si po prvi prijavi v profilu nastavite svoj e-naslov za izgubljeno geslo: https://aai.arnes.si/uporabnik. Pozabljeno geslo: Pozabljeno geslo, povezava za ponastavitev gesla: https://mdm.arnes.si/Prijava/Password.aspx. Dostop do E-učilnic srednje šole (dostop je tudi v nogi centrške spletne strani):  E-UČILNICE SŠ | E-UČILNICE MIC Praksa

- Dostop do EDUROAMA (brezžični internet)

Za dostop do brezžičnega interneta EDUROAM sledite navodilom spodaj. Namestite si aplikacijo GetEduroam https://www.geteduroam.app/.  Sledite navodilom spodaj na sliki ali pa navodilo s strani Arnesa na naslednji povezavi: https://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/navodila-za-android-11-geteduroam/ . Po namestitve v kolikor ni izbrano poiščete WIFI eduroam.

 

Tehnične težave v zvezi z menjenimi dostopi izvaja informacijsko komunikacijska služba centra, vendar naj se dijaki predhodno obrnejo na razrednika, da nam posreduje njihovo težavo. Glede izgubljenih RDF kartic ali drugih večjih težav se lahko oglasijo tudi v naši pisarni v 2. nadstropju, med delovnim časom 7-15h. V nujnem primeru lahko neposredno pošljete vprašanje na matevz.kos@bc-naklo.si ali blaz.zust@bc-naklo.si.