Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

Udeležba na konferenci Fostering digital pedagogies trough international cooperation 7. - 9. junij 2023

Med 7. in 9. junijem 2023 smo se udeležili konference Fostering digital pedagogies through international cooperation, ki jo je organiziral CMEPIUS skupaj z organizacijo ACA (Academic Cooperation Association).

Trenutno namreč vodimo projekt DIGIAGRI: Didaktično-digitalno orodje za usposabljanje iz praktičnih vsebin (Didactic-Digital Tools for the Practical Contents Training. Poteka v programu Erasmus+ (Ključni ukrep 2: sodelovalna partnerstva na področju terciarnega izobraževanja; KA220-HED). Trije sodelujoči partnerji so: Institut za poljoprivredu i turizam (Hrvaška), Federacion EFA Galicia (Španija) in podjetje Mediainteractive, Franc Dolenc, s. p. (Slovenija).

Tudi v prihodnje želimo razvijati orodja za pridobivanje kompetenc tako študentov kot predavateljev kot mentorjev pri delodajalcih. Online izobraževanje in delo od doma namreč zahtevata drugačen način razmišljanja in usvajanje dodatnih kompetenc. Na dogodku smo raziskovali izzive in potenciale nedavnih inovacij v kontekstu digitalnega in kombiniranega izobraževanja ter mednarodnega sodelovanja. Navdušeni smo bili nad vsemi krasnimi govorci in znanjem, ki ga širijo udeleženci.

Zapisala Milena Maček Jerala
Foto: Tadej Majhenič