Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

Posaditev drevesa generacije maturantov 2020, časovna kapsula in predaja ključa generaciji predzaključnih letnikov

V torek, 26. maja 2020, je na naši šoli, kljub zelo posebnemu obdobju epidemije COVID-19, v katerem se nahajamo, potekala že tradicionalna posaditev drevesa generacije letošnjih maturantov.

V brezovem gaju so predstavniki zaključnih letnikov posadili svoje drevo. Letos je bil to rdečelistni javor. Dogodek smo otvorili s himno.  Sledilo je branje misli predstavnikov razredov, ki so jih dijaki nato dali v časovno kapsulo in jo položili v zemljo poleg drevesa. Predstavnika celotne generacije Klara Žos iz 4.M in Matej Ribnikar iz 4.B sta v govoru izpostavila vse tisto, kar bo letošnji generaciji ostalo v spominu iz dni šolanja na BC Naklo.

Vse zbrane je nagovorila ravnateljica Andreja Ahčin in izrekla upanje, da se uspe tudi letošnja generacija maturantov, kljub izrednim razmeram, posloviti slovesno in zmagoslavno.

Sledila je predaja ključa bodoči generaciji zaključnih letnikov. Simbolično sta ga je prevzela Ana Poklukar iz 3.Č in Jurij Sitar iz 3.L. Zahvalila sta se za ključ in poudarila, da naj letošnji maturantje ne bodo v skrbeh, saj je ključ prišel v varne roke in da bodo bodoči maturantje zagotovo opravičili njihovo zaupanje.

 

Zapisala: Tadeja Fričovsky, mentorica Dijaške skupnosti

Strahinj, 2. 6. 2020