Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

DONACIJE IKT opreme za naše dijake

 

Nekaj naših dijakov je bilo slabših odzivnih pri šolskih obveznostih, in smo ugotovili, da učne obveznosti opravljajo preko telefonov. Med njimi je nekaj dijakov iz velikih družin, socialno ogroženih, katerih se je stanje v času epidemije še poslabšalo in si nakupa računalnika ne morejo privoščiti.

 

Prvi dve donaciji smo dobili iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport  in Rotary kluba Tržič Naklo, ki so donirali 4 modeme in 11 računalnikov.

Predsednik kluba je računalnika predal ravnateljici SŠ Andreji Ahčin. Rotaristvo temelji na prijateljstvu, spoštovanju in dobrodelnosti. Pomagajo v okolju v katerem živijo.

S tema donacijama smo pomagali 15 našim dijakom, da lahko opravljajo vse šolske obveznosti preko računalnikov.

V tem tednu so se odzvali iz humanitarnega društva ADRA Slovenija, ki ga vodi naša diplomantka VSŠ, Katja Kotnik. Skupaj z neodvisno študentsko iniciativo, kjer so se študentje v dobrodelni namen odrekli svojemu kriznemu dodatku COVID19, so za učenje na daljavo podarili 10 prenosnikov. Ta akcija poteka v okviru programa društva ADRA 'Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki' in študentsko iniciativo 'Študentje podpiramo enakopravno izobraževanje za vse'.

V imenu dijakov in njihovih staršev HVALA vsem, ki ste organizirali akcije zbiranja IKT opreme in vsem posameznikom, ki ste donirali računalnike in drugo IKT opremo.