Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

17. mednarodni festival Več znanja za več turizma

Skupina dijakov 3. letnika naravovarstvene smeri se udeležuje 17. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma

V šolskem letu 2019/20 se skupina dijakov 3. letnika programa naravovarstveni tehnik (Emir Melkić, Jakob Polanc, Jon Štular in Flin Zakrajšek) udeležuje festivala Več znanja za več turizma pod okriljem Turistične zveze Slovenije (TZS). Letošnja tema je Festival naj bo, zato so si dijaki zamislili ''Dresnikovanje'', festival spoznavanja invazivnih vrst. Predstavljajo Japonski dresnik, tujerodno invazivno rastlino, ki je na območju občine Naklo zelo razširjena. Navajajo možnosti kaj lahko iz te rastline koristnega izdelamo, zato so sestavili recept za žitne ploščice z japonskim dresnikom ter testirali in predstavili način izdelave papirja. Zamislili so si še Dresnikovo pot, v okviru katere si obiskovalci na kočiji ogledajo rastišča dresnika v občini ter lokalne znamenitosti.

Sodelovanje na festivalu vključuje predstavitev na sejmu Alpe-Adria v Ljubljani, 29. 1. 2020, med 10. in 19. uro, pisno predstavitev turističnega proizvoda in izdelavo promocijskega spota, katerega si lahko ogledate na Facebook strani TZS:

https://turisticna-zveza.si/spoti-2020/?fbclid=IwAR3FxWr2WCMOxr7BSZV8WN02R4XVTlP0b-RlFuwPSvJlowWY86Vtplmyt98

V tednu pred izvedbo predstavitve na sejmu lahko glasujete za spot, ki vam je najbolj všeč - seveda za spot naših dijakov J, ki je pod zaporedno številko 17. Glasujete lahko enkrat in z enega Facebook profila vsak dan do začetka sejma – do 29. 1. 2020 do 17. ure.

Za vsak glas in delitev z vašimi prijatelji se vam lepo zahvaljujemo!

Vabljeni tudi k obisku spletne strani TZS (http://www.turisticna-zveza.si/OgledProjektov.php?id=12) ter ogledu naše pisne predstavitve in zloženke o Dresnikovanju (v priponkah).

 


Mentorici Tina Križnar, Janja Čenčič Gartner in dijaki 3N