Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Reportaže


/ :

Tekmovanje v oranju

Letos smo sodelovali na tekmovanju v oranju, ki je potekalo 13. in 14. septembra v Tešanovcih pri Moravskih Toplicah.

Po vrsti je bilo to že 63. državno tekmovanje oračev Slovenije in pa 25. državno tekmovanje dijakov biotehniških šol v oranju.                                                                                                                          

 V četrtek, 12.9.2019 smo prispeli na tekmovalni prostor že v dopoldanskem času, se prijavili in pričeli s treningom. Zvečer smo imeli sestanek ekip v gasilskem domu Tešanovci, potem pa smo skupaj pojedli večerjo in izžrebali štartne številke za strnišče.

V petek, 13.9.2019 je bila svečana otvoritev s povorko traktorjev na tekmovališče. Nato smo sodelovali na državnem tekmovanju v oranju strnišča. Sočasno je potekal tudi festival »Zdravilna ajda« v okviru projekta Garden, ter razstava kmetijske mehanizacije. Zvečer smo zopet imeli skupno večerji pri kateri smo izžrebali štartne številke za oranje ledine.

V soboto, 14.9.2019 smo tekmovali v oranju ledine, odpirali smo prvo brazdo, ki so jo kasneje tudi ocenili. Ogledali smo si ponudbo lokalnih kmetov in drugih ponudnikov, popoldne pa je sledila svečana razglasitev rezultatov državnih tekmovanj in podelitev priznanj.

Našo šolo in Gorenjsko regijo sta predstavljala dijaka Gašper Rogelj in Tim Jamnik, z njima pa je tekmovanje obiskal tudi Žan Škerjanec.

Gašper Rogelj je dosegel 3. mesto v skupnem seštevku z obračalnimi plugi.

Tim Jamnik je osvojil skupno 5. mesto na tekmovanju dijakov biotehniških šol in 13. mesto na državnem tekmovanju.

Biotehniški center Naklo je bil tako na 2. mestu na ekipnem državnem tekmovanju biotehniških šol ter na 6. mestu na državnem tekmovanju oračev Slovenije.

Vadili smo 8 dni po 6 do 8 ur na dan.

Trener in prvi sodnik je bil Vojko Žibert iz Britofa, ki že dolgo let pripravlja dijake na ta tekmovanja.

 

Tilen Selan