Naravna kozmetika


SPORED DELAVNIC NARAVNE KOZMETIKE

V sodelovanju z Majo Vodan smo pripravili nekaj zanimivih delavnic izdelovanja naravne kozmetike. Na delavnicah uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti. Vse sestavine so certificirane za uporabo v ekološki kozmetiki.

Delavnica je primerna tudi za začetnike, predhodno osnovno znanje izdelave naravne kozmetike zaželjeno. Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih krem za obraz. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

Delavnica: Naravni dezodoranti

Na delavnici se boste naučili izdelati popolnoma naravne dezodorante, ki kože ne dražijo, obenem pa preprečujejo nastanek neprijetnega vonja tudi do 24 ur. Z naravnimi dezodoranti se boste potili, a brez neprijetnih vonjav (njihovo delovanje je preizkušeno). Delavnica je inovativna in razgibana, naučili se boste izdelati osnovne dezodorante in napredno emulzijo v mlečni strukturi z inovativnimi aktivnimi učinkovinami v naravni kozmetiki. Izdelke bo lahko uporabljala cela družina!

Na delavnici uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti.

Tematike in potek delavnice:
- Razlika med dezodorantom in antiperspirantom,
- kaj vsebujejo komercialni dezodoranti in zakaj so škodljivi,
- opis in uporaba rastlinskih masel in olj, ki se uporabljajo pri izdelavi naravnih dezodorantov,
- napredne aktivne učinkovine v naravnih dezodorantih (ki se uporabljajo samo v ekološki kozmetiki) in preprečujejo nastanek bakterij in neprijetnega vonja,
- uporaba emulgatorjev za mlečne teksture dezodorantov,
- uporaba eteričnih olj in hidrolatov s protimikrobnim delovanjem,
- formulacija 4 dezodorantov (tudi za občutljivo kožo)
- pomen higiene in pravilnega shranjevanja kozmetičnih izdelkov.

Praktično delo: OLJNI DEZODORANT, DEZODORANT V RAZPRŠILU, TRDI KREMNI DEZODORANT, DEO MLEČNA EMULZIJA V ROLL ON-u.

Vsi udeleženci sodelujejo pri izdelavi.

Delavnica je primerna za začetnike. Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih dezodorantov. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo. 

Termin delavnice: četrtek, 11. 4. 2019 od 16:30 do 20:30 ure
Cena delavnice: 55 EUR z DDV (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, ki je namenjena tečajnikom).

 

Delavnica: Naravne kreme za obraz (vlažilne in hranilne emulzije)

V iskanju prave kreme za obraz se pogosto znajdemo med poplavo kozmetičnih izdelkov, preizkusimo vse mogoče in ne najdemo tiste prave, ki bi nudila vse kar naša koža potrebuje. Z domači kremami za obraz boste koži ponudili vse kar ta potrebuje. Prednost domače izdelave je, da lahko prilagodimo materiale glede na potrebe posameznika, predvsem pa je pomembno to, da vemo kaj je v naši kremi. Domače kreme ne vsebujejo umetnih dišav, naftnih derivatov in parabenov. Vsi, ki so preizkusili domače emulzije, so bili nad njimi popolnoma navdušeni!

Kreme s hidrolati, rastlinskimi olji in masli ter eteričnimi olji so pravi balzam za vse ljubitelje naravnega in dišečega. Na delavnici bomo izdelali vlažilno in hranilno kremo za obraz.

Uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti. Vse sestavine so certificirane za uporabo v ekološki kozmetiki.

Tematike delavnice:

Izdelava: LAHKA VLAŽILNA EMULZIJA, HRANILNA EMULZIJA ZA SUHO KOŽO.

Delavnica je primerna tudi za začetnike, predhodno osnovno znanje izdelave naravne kozmetike zaželeno vendar ni nujno.

Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih krem za obraz. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

Termin delavnicečetrtek, 25. 4. 2019 od 16:30 do 20:30 ure
Cena delavnice: 55 EUR z DDV (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, ki je namenjena tečajnikom).

 

Delavnica: Poletna nega kože - zaščitne kreme in repelenti

Ker je poletje že trka na vrata, vabljeni na delavnico, na kateri boste spoznali katera rastlinska olja, masla in eterična olja so primerna za uporabo v poletnih mesecih. Naučili se bomo izdelati zaščitno kremo, olje za regeneracijo kože po sončenju, vlažilni losjon ter izdelali 100% naravi repelent, ki vas bo zaščitili pred piki insektov in klopi.

Tematike in potek delavnice:

- eterična olja in fototoksičnost

- razlika med sončnimi kremami s kemičnimi in mineralnimi filtri
- kaj pomeni SPF
- varna uporaba naravnih sončnih krem in ustrezna zaščita
- zaščitni faktor pri domačih sončnih kremah
- nega kože pred in po sončenju
- izbor rastlinskih olj in masel, ki so primerna za kremo za sončenje (izbira olj, stabilnih na oksidacijo)

- eterična olja z repelentnim delovanjem

- kaj vsebujejo komercialni repelenti in zakaj so škodljivi

- forumlacije repelentov in izdelkov za poletno nego

- pomen higiene in pravilnega shranjevanja kozmetičnih izdelkov

- praktična izdelava: repelent v razpršilu, zaščitna krema, regenerativno olje

Delavnica je primerna za začetnike. Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba naravnih kozmetičnih izdelkov. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

Termin delavnice: četrtek, 9. 5. 2019 od 16:30 do 20:30 ure
Cena delavnice55 EUR z DDV (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, namenjni tečajnikom)

 

Delavnica: Zeliščna mazila (priprava oljnih in alkoholnih izvlečkov ter izdelava mazil)

Dinamična delavnica za vse, ki bi se radi naučili pripraviti domača zeliščna mazila. Naučili se bomo pravilne priprave oljnih in alkoholnih izvlečkov ter pripravili nekaj najbolj priljubljenih mazil v domači lekarni - smiljevo mazilo, šentjanževo mazilo, kamilično, brinovo in ognjičevo. Izvedeli boste zakaj se uporabljajo posamezna mazila, kako si lahko pomagamo pri bolečih mišicah, odrgninah, suhi koži itd. Delavnica je primerna za začetnike in tudi za tiste, ki izvlečke že izdelujete a bi se radi naučili izdelovati tudi mazila ali pa potrebujete sveže recepture.

Tematike delavnice:
- priprava oljnih izvlečkov
- priprava alkoholnih izvlečkov
- rastlinska olja, ki jih uporabljamo za pripravo izvlečkov
- uporaba antioksidantov v rastlinskih izvlečkih
- rastlinski izvlečki za uporabo v kozmetiki
- praktični prikaz in izdelava 2 mazil

Termin delavnice: trenutno termin ni razpisan
Cena delavnice55 EUR z DDV (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, namenjni tečajnikom)

 

Hidrolati - kako jih uporabljati v vsakdanjem življenju? (brezplačno predavanje s predstavitvijo in demonstracijo uporabe)

Imate doma hidrolate pa ne veste kako jih uporabljati?

Vabljeni na brezplačno predavanje in predstavitev hidrolatov. Njihova vsestranska uporabnost vas bo navdušila - lahko jih uporabljamo kot tonik, ustno vodico, osvežilec zraka, dodatek h kremam in tudi v kulinariki! Lahko si boste pripravili tudi nekaj preprostih in uporabnih izdelkov za domačo uporabo.

Lepo vabljeni, ne bodo vas pustili ravnodušne. 

Termin predavanja: trenutno termin ni razpisan
Cena predavanja: brezplačno

 

Delavnica: Naravni šamponi in balzami

Doma izdelani šamponi za telo in lase vas bodo vsekakor navdušili! Inovativna delavnica je primerna za vse ljubitelje naravne kozmetike. Komercialni šamponi vsebujejo številne kemikalije, umetne penilce, močne parfume in druge držilne sestavine, naravni šamponi pa so prijazni do kože in okolja. Izdelava je srednje zahtevna, recepture pa so izjemno aromatične. Na delavnici bomo izdelali kremni šampon za tuširanje (brez kalijevega hidroksida), negovalni balzam za lase in aromatični univerzalni šampon.

Na delavnici uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti. Vsi uporabljeni tenzidi, emulgatorji, zgoščevalci in druge aktivne kozmetične sestavine so certificirane za uporabo v naravni kozmetiki.

Tematike in potek delavnice:

Izdelava: TEKOČI KREMNI GEL ZA TUŠIRANJE, UNIVERZALNI ŠAMPON ZA LASE, NEGOVALNI BALZAM ZA LASE.

Delavnica je tudi primerna za začetnike, predhodno osnovno znanje izdelave naravne kozmetike zaželeno. Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih aromatičnih šamponov. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

Termin delavnicetrenutno termin ni razpisan 
Cena delavnice: 55 EUR z DDV (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, ki je namenjena tečajnikom).

 

Aromaterapija - z eteričnimi olji nad gripo in prehlad (brezplačno predavanje s predstavitivijo in demontracijo uporabe)

Ker nam zima vsako leto poleg čudovitih zimskih radosti prinese tudi tegobe, bomo na tokratnem brezplačnem predavanju pregledali s katerimi eteričnimi olji in na kakšen način si lahko pomagamo v času gripe, prehladov, nadležnih glavobolov in utrujajočem prehladu. Eterična olja so zelo učinkovita v boju z virusi in bakterijami. Morda boste spoznali eterična olja, ki jih do sedaj še niste uporabljali - če bi se radi od bližje spoznali z vonjavami rdečega bora, smreke, ingverja, evkaliptusa in jelke, potem bo to predavanje kot nalašč za vas!

Lahko si boste tudi izdelali vaše aromaterapevtske pripravke (terapevtsko olje, nosni inhalator, mešanica za zračno difuzijo).

Termin predavanja: trenutno termin ni razpisan
Cena predavanja: brezplačno

 

Delavnica: Darila iz narave

Termin delavnice: trenutno termin ni razpisan

 
TEČAJ IZDELOVANJA NARAVNE KOZMETIKE z Mihaelo Pichler Radanov

Na 40-urnem tečaju boste v družbi Mihaele Pichler Radanov, avtorice knjige Babičina kozmetika, spoznali vse zakonitosti izdelovanja naravne kozmetike in se naučili z izključno naravnimi preparati ohranjati mladosten videz, zdravo in negovano kožo ter reševati različne težave s kožo.

Tečaj je kombinacija predavanj, podkrepljenih z bogatim slikovnim materialom, demonstracij in praktičnih delavnic. Spoznali boste, katere kozmetične izdelke lahko naredimo sami in kako jih uporabljamo. Seznanite pa se tudi z razliko med naravno in industrijsko kozmetiko. Podrobno se poučite o osnovnih negovalnih in eteričnih oljih, o njihovih lastnostih in uporabnosti ter drugih sestavinah v naravni kozmetiki. Na predavanju o parfumistiki se boste naučili, kako eterična olja uporabimo kot dišave za telo in dom in kako kreiramo parfume. Izdelali boste svoj parfum, po svojem receptu, prilagojen vaši koži in zahtevam. 
V nadaljevanju se boste seznanili z vsemi dodatki, ki jih uporabljamo v naravni kozmetiki in načinom njihove uporabe. Posvetili se boste tudi posebnim zahtevam pri negi kože in se naučili, katera negovalna in eterična olja so primerna in nepogrešljiva pri negi in reševanju določenih težav s kožo. Ustvarjali boste različne recepture za različne kozmetične izdelke in za različne potrebe. Izdelovali boste mila, solne in začimbne pilinge, maske za telo in obraz, solne kopeli, masažna in negovalna olja in kreme za telo in obraz - torej vso kozmetiko, ki jo vaša koža potrebuje, da jo ohranjate zdravo in v dobri kondiciji. 
Ob koncu tečaja se boste naučili še, kako zapisati in brati etikete kozmetičnih izdelkov, izdelali pa boste tudi embalažo za kozmetične izdelke in dobili ideje, kako jih zaviti kot darila za različne priložnosti. 

Potek tečaja: 40-urni tečaj zajema 10 srečanj, ki potekajo 1-krat tedensko, med 17.00 in 20.00 uro.

Cena tečaja: 300 EUR z DDV (možnost plačila na tri obroke). Cena ne vključuje literature in določenega materiala. 

Termin tečaja: 20.11., 27.11., 04.12., 11.12., 18.12., 29.01., 31.01., 05.02., 07.02. ter 12.02.2019.

Vsebina tečaja po dnevih:
Uvod v naravno kozmetiko, Osnovna negovalna olja, Eterična olja, Parfumistika, Dodatki v naravni kozmetiki, Mila, Kopalne soli, solni in začimbni pilingi, Negovalna in masažna olja in maske za kožo, Naravna kozmetika kot darilo.
 

Udeležba na posameznih delavnicah izdelovanja naravne kozmetike:
Na delavnico o izdelovanju parfumov, delavnico o izdelovanju mil s hladnim postopkom in delavnico izdelovanja negovalnih, masažnih olj in mask za kožo se lahko vključite, tudi če niste udeleženci tečaja.
Posamezna delavnica znaša 50 EUR z DDV/udeleženca in poteka med 17.00 in 20.00/20.30 uro. Na delavnici je poudarek na načinu in tehnikah izdelave preparatov. Material je potrebno prinesti s seboj, o čemer vas bomo obvestili po e-pošti po vaši prijavi na delavnico.  
Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si