Naravna kozmetika


DELAVNICE NARAVNE KOZMETIKE

V sodelovanju z Majo Vodan smo pripravili nekaj zanimivih delavnic izdelovanja naravne kozmetike. Na delavnicah uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti. Vse sestavine so certificirane za uporabo v ekološki kozmetiki. Predhodno osnovno znanje izdelave naravne kozmetike je zaželjeno, vendar so delavice primerne tudi za začetnike.. Cilj delavnic je razumevanje, priprava in uporaba domače, popolnoma naravne kozmetike. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

BONUS ČLANSTVO: vsi udeleženci prejmejo bonus članstvo v zasebni facebook skupini, kjer vam je vodja delavnice, Maja Vodan, v pomoč pri izdelavi kozmetike doma. Tukaj si izmenjujemo in delimo neprecenljiva znanja.

Delavnica: Naravne kreme za obraz (vlažilne in hranilne emulzije)

V iskanju prave kreme za obraz se pogosto znajdemo med poplavo kozmetičnih izdelkov, preizkusimo vse mogoče in ne najdemo tiste prave, ki bi nudila vse kar naša koža potrebuje. Z domači kremami za obraz boste koži ponudili vse kar ta potrebuje. Prednost domače izdelave je, da lahko prilagodimo materiale glede na potrebe posameznika, predvsem pa je pomembno to, da vemo kaj je v naši kremi. Domače kreme ne vsebujejo umetnih dišav, naftnih derivatov in parabenov. Vsi, ki so preizkusili domače emulzije, so bili nad njimi popolnoma navdušeni!

Kreme s hidrolati, rastlinskimi olji in masli ter eteričnimi olji so pravi balzam za vse ljubitelje naravnega in dišečega. Na delavnici bomo izdelali vlažilno in hranilno kremo za obraz.

Uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti. Vse sestavine so certificirane za uporabo v ekološki kozmetiki.

Tematike delavnice:

Izdelava: LAHKA VLAŽILNA EMULZIJA, HRANILNA EMULZIJA ZA SUHO KOŽO.

Delavnica je primerna tudi za začetnike, predhodno osnovno znanje izdelave naravne kozmetike zaželeno vendar ni nujno.

Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih krem za obraz. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

Termin delavnice: četrtek, 13.2. 2020, od 17:00 do 20:30 ure
Cena delavnice: 55 EUR z DDV (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, ki je namenjena tečajnikom).

 

Delavnica: Domači šamponi in balzami

Doma izdelani šamponi za telo in lase vas bodo vsekakor navdušili! Inovativna delavnica je primerna za vse ljubitelje naravne kozmetike. Komercialni šamponi vsebujejo številne kemikalije, umetne penilce, močne parfume in druge držilne sestavine, naravni šamponi pa so prijazni do kože in okolja. Izdelava je srednje zahtevna, recepture pa so izjemno aromatične. Na delavnici bomo izdelali kremni šampon za tuširanje (brez kalijevega hidroksida), negovalni balzam za lase in aromatični univerzalni šampon.

Na delavnici uporabljamo preverjene in kakovostne ekološke kozmetične sestavine in eterična olja terapevtske kakovosti. Vsi uporabljeni tenzidi, emulgatorji, zgoščevalci in druge aktivne kozmetične sestavine so certificirane za uporabo v naravni kozmetiki.

Tematike in potek delavnice:

Izdelava: TEKOČI KREMNI GEL ZA TUŠIRANJE, UNIVERZALNI ŠAMPON ZA LASE, NEGOVALNI BALZAM ZA LASE.

Delavnica je tudi primerna za začetnike, predhodno osnovno znanje izdelave naravne kozmetike zaželeno. Cilj delavnice je razumevanje, priprava in uporaba domačih, popolnoma naravnih aromatičnih šamponov. Po končani delavnici prejmete vsa potrebna znanja in napotke za domačo pripravo.

Termin delavnice: četrtek 27.2.2020, od 17:00 do 20:30 ure
Cena delavnice: 55 EUR z DDV (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, ki je namenjena tečajnikom).

 

Delavnica: Zeliščna mazila

Dinamična delavnica za vse, ki bi se radi naučili pripraviti domača zeliščna mazila. Naučili se bomo pravilne priprave oljnih in alkoholnih izvlečkov ter pripravili nekaj najbolj priljubljenih mazil v domači lekarni - smiljevo mazilo, šentjanževo mazilo, kamilično, brinovo in ognjičevo. Izvedeli boste zakaj se uporabljajo posamezna mazila, kako si lahko pomagamo pri bolečih mišicah, odrgninah, suhi koži itd. Delavnica je primerna za začetnike in tudi za tiste, ki izvlečke že izdelujete a bi se radi naučili izdelovati tudi mazila ali pa potrebujete sveže recepture.

Tematike delavnice:
- priprava oljnih izvlečkov
- priprava alkoholnih izvlečkov
- rastlinska olja, ki jih uporabljamo za pripravo izvlečkov
- uporaba antioksidantov v rastlinskih izvlečkih
- rastlinski izvlečki za uporabo v kozmetiki
- praktični prikaz in izdelava 2 mazil

Termin delavnicečetrtek 5. 3. 2020, od 17:00 do 20:30 ure
Cena delavnice: 55 EUR z DDV (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, ki je namenjena tečajnikom).

 

Z aromaterapijo nad gripo in prehlad 

Uporabljate eterična olja in bi jih rada uporabilli za preganjanje nadležnih prehladov? Praktična delavnica, na kateri vas naučim izdelati domače aromaterapevtske pripravke, s katerimi boste premagali:
boleče grlo, kašelj, zamašene nosove in utrujenost.

Izvedelli boste kako varno uporabljati eterična olja, kakšne so metode in varne koncentracije (za odrasle in otroke).

Tematike delavnice:

Metode uporabe eteričnih olj
**Praktično delo: priprava mazila za prehlad, aroma inhalator za zamašene nosove, priprava mešanic za zračno difuzijo, dezinfekcijsko razpršilo, terapevtsko olje za boleče grlo.

Termin predavanja: termin bo objavljen naknadno
Cena predavanja: 55 EUR z DDV

 

Tradicionalna božična delavnica

Vabimo vas na ustvarjalno delavnico božičnih daril, na kateri boste spoznali široko uporabo sestavin z domače kuhinje, s katerimi lahko izdelamo domače kozmetične izdelke. Pripravili boste 3 različne pilinge za telo (kavni, vanilijev, pomarančni), aromatično stepeno maslo za nego telesa, bleščeči balzam za ustnice, solno kopel, masažno olje in hranilni balzam za obraz... Na tej delavnici vam ne bo zmanjkalo idej za domače ustvarjanje!

Tematike in potek delavnice:

Praktični del: izdelava naravnih kozmetičnih izdelkov, vsi udeleženci sodelujejo pri izdelavi.

Delavnica je primerna za začetnike, predhodno osnovno znanje naravne kozmetike ni potrebno. Na delavnice boste pridobili vse potrebne informacije, znanje in navodila za domačo izdelavo božičnih daril. Skripta vsebuje širok nabor idej in različnih receptur.

Termin: termin bo objavljen naknadno

Cena delavnice55 eur (v ceno vključena skripta, izdelki za domačo uporabo, čajanka, brezplačno članstvo v zasebni FB skupini, namenjni tečajnikom)

 
TEČAJ IZDELOVANJA NARAVNE KOZMETIKE z Mihaelo Pichler Radanov

Na 40-urnem tečaju boste v družbi Mihaele Pichler Radanov, avtorice knjige Babičina kozmetika, spoznali vse zakonitosti izdelovanja naravne kozmetike in se naučili z izključno naravnimi preparati ohranjati mladosten videz, zdravo in negovano kožo ter reševati različne težave s kožo.

Tečaj je kombinacija predavanj, podkrepljenih z bogatim slikovnim materialom, demonstracij in praktičnih delavnic. Spoznali boste, katere kozmetične izdelke lahko naredimo sami in kako jih uporabljamo. Seznanite pa se tudi z razliko med naravno in industrijsko kozmetiko. Podrobno se poučite o osnovnih negovalnih in eteričnih oljih, o njihovih lastnostih in uporabnosti ter drugih sestavinah v naravni kozmetiki. Na predavanju o parfumistiki se boste naučili, kako eterična olja uporabimo kot dišave za telo in dom in kako kreiramo parfume. Izdelali boste svoj parfum, po svojem receptu, prilagojen vaši koži in zahtevam. 
V nadaljevanju se boste seznanili z vsemi dodatki, ki jih uporabljamo v naravni kozmetiki in načinom njihove uporabe. Posvetili se boste tudi posebnim zahtevam pri negi kože in se naučili, katera negovalna in eterična olja so primerna in nepogrešljiva pri negi in reševanju določenih težav s kožo. Ustvarjali boste različne recepture za različne kozmetične izdelke in za različne potrebe. Izdelovali boste mila, solne in začimbne pilinge, maske za telo in obraz, solne kopeli, masažna in negovalna olja in kreme za telo in obraz - torej vso kozmetiko, ki jo vaša koža potrebuje, da jo ohranjate zdravo in v dobri kondiciji. 
Ob koncu tečaja se boste naučili še, kako zapisati in brati etikete kozmetičnih izdelkov, izdelali pa boste tudi embalažo za kozmetične izdelke in dobili ideje, kako jih zaviti kot darila za različne priložnosti. 

Potek tečaja: 40-urni tečaj zajema 10 srečanj, ki potekajo 1-krat tedensko, med 17.00 in 20.00 uro.

Cena tečaja: 300 EUR z DDV (možnost plačila na tri obroke). Cena ne vključuje literature in določenega materiala. 

Termin tečaja: termini bodo objavljeni naknado

Vsebina tečaja po dnevih:
Uvod v naravno kozmetiko, Osnovna negovalna olja, Eterična olja, Parfumistika, Dodatki v naravni kozmetiki, Mila, Kopalne soli, solni in začimbni pilingi, Negovalna in masažna olja in maske za kožo, Naravna kozmetika kot darilo.
 

Udeležba na posameznih delavnicah izdelovanja naravne kozmetike:
Na delavnico o izdelovanju parfumov, delavnico o izdelovanju mil s hladnim postopkom in delavnico izdelovanja negovalnih, masažnih olj in mask za kožo se lahko vključite, tudi če niste udeleženci tečaja.
Posamezna delavnica znaša 50 EUR z DDV/udeleženca in poteka med 17.00 in 20.00/20.30 uro. Na delavnici je poudarek na načinu in tehnikah izdelave preparatov. Material je potrebno prinesti s seboj, o čemer vas bomo obvestili po e-pošti po vaši prijavi na delavnico.  
Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si