Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Kadiljenje - zeliščarske delavnice


Magične moči zelišč in priprava cvetnih esenc

Posebno obdobje je pred nami, saj smo tik pred poletnim solsticijem. Sonce bo doseglo najvišjo točko in s tem v rastline potegnilo največ kar je možno. Temu rečemo magične moči in vabimo vas, da jih spoznamo in pripravimo skupaj.  

Cena delavnice: 35 EUR z DDV

Termin delavnice: 20. junij 2023, ob 16.00

Delavnico bo vodila: Nina Kasandra Klun
1. delavnica: Obred svetega kadiljenja

Naši predniki so sveto kadiljenje opravljali ob vseh večjih praznovanjih koledarskega leta ali ob pomembnih osebnih dogodkih in prelomnicah, kot sta rojstvo in smrt. S kadilom so odganjali tudi slabo vreme, neurja, razne klevete, bolezni, privabljali pa so zdravje, dobro letino, srečo, ljubezen, pogum, uspeh, …

S časom, ko vstopimo v obdobje teme, ko se začne škorpijonov čas (konec oktobra), se vrata v temo bolj odprejo,  zato so v tem obdobju veliko več dimili s kadili, ki so nudila dobro zaščito pred zlimi duhovi. Proti koncu leta pa so s kadili privabljali tudi zdravje, srečo in nasploh vse lepe želje za prihodnje leto.

Na srečanju se bomo ozrli v zgodovino kadiljenje doma in po svetu in se naučili, katere rastline, smole so najboljše v ta namen.

Cena delavnice: 39 EUR z DDV

Termin delavnice: 10. november 2022, ob 16.00
2. delavnica: Vonjave čarobnega zimskega časa

Zimski čas ima posebno energijo miru, ljubezni, vse diši po vaniliji, cimetu, pomaranči, kakavu, smreki, storžih… Vas zanima, kako so ta čas praznovali nekdaj, kakšne rituale so naredili za boljši prehod v novo leto, kakšne jedi so postregli, kakšna je pravzaprav zgodba zime?

Na srečanju boste izvedeli, kaj je najbolje narediti v čarobnem zimskem času za čim več sreče, zdravja v novem letu, s katerimi vonji se odenemo in kako lahko sami naredite čudovito dišavo za vaš dom, da bo zimski čas še bolj popoln.

Cena delavnice: 39 EUR z DDV

Termin delavnice: 24. november 2022, ob 16.00
3. delavnica: Zimski zdravilni toniki

Čas zime je čas hladu, zato so naši predniki znali uporabljati različne načine, da so ohranjali notranji ogenj, oziroma notranjo toploto. Eden izmed teh načinov so tudi zimski toniki, ki so jih izdelali iz različnih rastlin, zelenjave, začimb, smol. Navadno so kakšno čebulo, česen, hren inp. namočili v alkohol, rdeče vino ali v kis. Tako so dobili izvrsten tonik, ki so ga nato uživali vsak dan ali po potrebi. Podobne tonike pozna tudi kitajska tradicionalna medicina in ajurveda. Dotaknili se bomo najprimernejših sestavinam za ta zimski čas.

Cena delavnice: 39 EUR z DDV

Termin delavnice: 1. december 2022, ob 16.00
Kdo je NINA KASANDRA KLUN - vodja delavnic?

Nina Kasandra Klun je ustanoviteljica Akademije Alkimistka, akademije, ki preučuje starodavna znanja in magijo. 

V svojih različnih izobraževalnih programih, ki so vezana na cikle narave, na živalsko in rastlinsko kraljestvo, na starodavna običaje in rituale, nagovarja Ženske, ki iščejo globoko v sebi in jih ni strah pogledati v temačne skrivnostne sobane preteklosti, sedanjosti, z namenom rasti in najdenja svoje svetlobe, svoje dušne lučke. Zato tudi deluje v svoji holistični ordinaciji SOULucija in z različnimi energetskimi tehnikami (bioresonanca, zvočna terapija, meditativni vpogledi, uravnavanje in sekhem healing, ...) pomaga na fizičnem in dušnem nivoju. 

Deluje kot novodobna čarovnica, alkimistka, z združevanjem različnih znanj v čudežno enost in celovitost.

Njeno glavno vodilo skozi življenje pa je „imeti odprto in iskreno srce“, saj je prepričana, da se ti samo na tak način odprejo najgloblje skrivnosti in misteriji življenja.

Svojim strankam že vrsto let pomaga tudi na področju dušno-srčnega coachinga. 

Nina Kasandra piše tudi pravljice, posoja glas različnim pravljičnim junakom v risankah, snema TV in radijske oglase (vokal) in tudi poje.