Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Veganska kuhinja


Na tečaju bomo spoznavali pripravo različnih veganskih namazov (hummus, veganski tatarski namaz, mandljeva ricotta, guacamole), kjer namesto živalskih proizvodov uporabljamo stročnice in drugo zelenjavo ali oreščke. Namazi se dobro podajo k različnim jedem. Lahko jih namažem na kruh, postrežemo z narezano zelenjavo ali pri različnih glavnih jedeh. Pripravili bomo tudi veganske tortilje s sojinimi koščki, zelenjavno lazanjo pri kateri bomo pripravili bešamel iz indijskih oreščkov. Naredili bomo tudi umešan tofu (primer zajtrka), ki je po okusu podoben umešanim jajcem, prav tako pa je po hranilni vrednosti primerljiv z njim. Za posladek pa bomo pripravili borovničevo pito, ki jo lahko po želji naredimo tudi brez glutena. 

Izvajalec: Jure Lumpert

Termin tečaja: 9. 3. 2022, od 16. do 20. ure

Cena delavnice: 56,00 EUR