Zdravo, moderno in naravno slaščičarstvo


Program zajema moderne vidike in trende slaščičarstva s poudarkom na uporabi naravnih, bio surovin. Udeleženci boste spoznali nov pristop k slaščičarstvu z ustvarjanjem slaščic brez moke in sladkorja – LCHF, Keto prehrana. Program je praktično naravnan, sodelovali boste v procesu izdelave tovrstnih slaščic ter se priučili tehnik za pripravo zdravih, manj kaloričnih sladic. S pridobljenimi tehniki boste nadgradili svoje znanje slaščičarstva ter izboljšali strokovnost svojega dela.

Podrobnejše vsebine programa:

 Osebna higiena in higiena delovnega prostora
 Lastnosti in priprava osnovnih in dodatnih surovin
 LCHF sladice (Low Carb High Fat)
 Tartalete, krostate in ganaši
 Torte v silikonih, mirrorglace in čokoladne prevleke s postopkom pršenja na torto
 Čokolada in pralineji
 Torte z royal icingom in dekoracija
 Sladoled iz naravnih surovin

Spretnosti, pridobljene s programom: načrtovanje predpriprave in priprave, dekoriranje sladic v skladu s trendi in z uporabo modernih tehnik, praktična prirpava sladic in degustiranje, pravilna uporaba in kombiniranje LCHF surovin.

Ciljna skupina: zaposleni na področju slaščičarstva, kuharstva in pekarstva z namenom dopolnitve svojih znanj, ki bodo izboljšale vašo učinkovitost in strokovnost pri pripravi slaščic.
 Zaposleni slaščičarji;
 zaposleni v kuhinjah različnih gostinskih obratov;
 zaposleni v kuhinjah šol, domov za starejše, dijaških domov;
 zaposlenih učitelji živilskih in gostinskih predmetov.

Pogoj za vključitev: kandidat mora biti zaposlen (to dokazujete z izjavo delodajalca oz. izpisom iz ZPIZ-a o obdobjih zavarovanja - obrazec)
Pogoj za uspešen zaključek programa: 80 % prisotnost, ki se dokazuje s podpisom na listi prisotnosti in nastop s predstavitvijo izbranega postopka dela (po zaključku programa pridobite potrdilo z opisanimi kompetencami) 
Trajanje programa: 50 ur 
Termini izvedbe:  23.3., 27.3., 2.4., 3.4., 9.4., 10.4., 16.4., 17.4., 23.4., 24.4. 2020 med 16. in 20. uro

Več o programu si preberite TUKAJ. 
 

Več informacij o razpisanih programih: tina.kosir@bc-naklo.si, danijela.grubac@bc-naklo.si, peter.ribic@bc-naklo.si, talija.kalicanin@bc-naklo.si (04 277 21 13, 04 277 21 20, 041 499 934)

Prijave na usposabljanja: tecaji@bc-naklo.si ali danijela.grubac@bc-naklo.si ter na telefonski številki 04 277 21 20 ali 041 499 936.