Tekmovanje dijakov srednjih živilskih šol
Tretjič smo se udeležili tekmovanja dijakov srednjih živilskih šol v pekarstvu in slaščičarstvu, tokrat na že 62. Gostinsko turističnem zboru z mednarodno udeležbo. Tekmovanje je potekalo 14. 10. 2015 v Hit d. d. v Novi Gorici. Glede na razmere, ki so bile na voljo na malem odru v restavraciji Atlantis IZC Perla, so vsi tekmovalci izdelali odlične izdelke.
Pri pekih so se tekmovanja udeležili dijaki Luka Osredkar iz 3. I ter Matej Habjan in Miha Šlibar iz 2. I razreda pod mentorstvom Ane Prošek.
Izdelali so tri različne vrste pekovskega peciva z dodatkom pehtrana, makovega in sezamovega semena ter pekovska izdelka v obliki sonca in cveta sončnice.
Tekmovalci so prejeli srebrno priznanje za sodelovanje ter srebrno medaljo v tekmovanju dijakov srednjih živilskih šol - pekarstvo.
Pri slaščičarjih so se tekmovanja udeležile dijakinje 3. J razreda: Manca Bogataj, Klara Kržišnik in Maja Rašič pod mentorstvom Mirana Ahčina.
Dijakinje so izdelale dve kozarčni kremi z okusom vanilije in karamele ter izdelale in dekorirale čokoladno torto za rojstni dan.
Tekmovalke so prejele zlato priznanje za sodelovanje ter zlato medaljo v tekmovanju dijakov srednjih živilskih šol – slaščičarstvo.
Tekmovalcem in mentorjem čestitamo za odlične rezultate!